Shoarma pasteitjes à la Marlous
Feestelijke hapjes geschikt voor 10-15 personen
Smaakmakers: handje sesamzaad
Tip: kipshoarma vlees is doorgaans zeer gunstig geprijsd bij de Marokkaanse slager
Ingrediënten
2 pakken (20 plakjes) bladerdeeg
150 gr taugé
1 ui
500 gr kipshoarma
1 ei
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en snijd de lente uitjes. Was de taugé. Bak de shoarma in een beetje olie/boter gaar op hoog vuur. Voeg de lente-ui en taugé toe en bak 2-3 minuten op middelmatig vuur mee. Laat de vulling afkoelen. Ontdooi de bladerdeeg vellen tot ze hanteerbaar zijn en vul met het mengsel. Klap dicht en bestrijk met ei en strooi er wat sesamzaadjes op. Bak de pasteitjes tot ze goudbruin zien.
Marlous over haar feestelijke hapjes: Dit is zo leuk voor een (kinder)feestje!
Ziet er erg lekker uit. Je kan de kip shoarma ook zelf maken. Kipfilet bij Lidl in reepjes snijden en marineren met shoarmakruiden. Doe je dit flink wat uren voordien dan zit de shoarma smaak er lekker in. Ik denk dat zelfgemaakte kipsate (ketjap, spuitje citroensap, snufje ketoembar, djahe, sereh evt wat sambal naar eigen keuze) ook lekker is in dit gerecht.