Silvia’s bamisoep

Silvia’s bamisoep
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 1 blokje kipbouillon, vetsin, peper

Tip: Ben je met z’n tweeën, deel alle hoeveelheden dan door 2
Tip:
de juiste hoeveelheid soep voor een volwassene is voor een maaltijdsoep 500 ml, als tussendoortje of voorgerecht 200 ml per persoon
Tip: in dit gerecht zit nagenoeg geen groenten. Eet het dus bij voorkeur als bijgerecht. Wilt u het als hoofdgerecht gebruiken, voeg dan absoluut lekkere knapperige groenten toe. Dit kan ook prima groenten uit de vriezer zijn! Of, eet de dag erna een groenterijk gerecht.

Ingrediënten 

1,5 liter kraanwater
1 stukje kipfilet
1 speklapje
1 grote prei (circa 110 gr) (Lidl)
8 hard gekookte eieren
Gebakken uitjes naar smaak, bijvoorbeeld 2 handjes
250 gr Chinese mie (Lidl)

Bereiding:

Zet 2 pannen met water op (voor de soep en de mie). Kook 8 eieren in circa 10 minuten hard. Was en snijd de kipfilet en het speklapje in blokjes. Was en snijd de prei in ringen. Als het water kookt voor de soep, voeg het bouillonblokje, wat vetsin en peper toe, de kipfilet en het speklapje toe. Alles goed gaar laten worden en het schuim met een schuimspaan eraf scheppen. Voeg 1/4e van de prei toe.(De rest gebruikt u bij het opdienen). Als het water voor de mie kookt, zet dan de hittebron uit. Voeg de mie toe en giet het na 5-8 minuten af. Pel de eieren en laat ze even mee warmen in de soep.

Sylvia over haar gerecht: Je eet dit gerecht als volgt: schep wat mie in een diep bord. Voeg een flinke schep soep met een ei toe. Strooi er de rest van de prei, lente-ui en wat gebakken uitjes overheen Wil je het pittig hebben? Voeg dan wat sambal toe. Het is niet duur (ik koop altijd het vlees als het in de aanbieding is) en het is erg voedzaam en gezond! Als je het lekker vindt, kun je tegelijk met de prei ook een bosje lente-ui toevoegen aan het gerecht. Een bosje lente uitjes kost bij de Hoogvliet circa € 1,25. Eet smakelijk!

Eén gedachte over “Silvia’s bamisoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *