Sira’s chili sportivi

Sira’s chili sportivi
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 2 teentjes knoflook, 1/2 theel. paprikapoeder, 1/2 theel. chilipoeder, peper, zout

Tip: gebruik altijd zoveel mogelijk wat u in huis hebt. Heeft u iets niet wat in de receptuur staat? Zoek dan een alternatief in uw keukenkastjes.

Ingrediënten

1 Ui
400 gr gehakt
4 tomaten
400 gr kidneybonen
500 ml tomatensap
1 rode paprika
2 afbak baguettes (Euroshopper)

Bereiding:

Ontvel de tomaten en snijd deze in blokjes. Snijd de uien. Was en snijd de paprika. Pers de knoflook. Verwarm olie in een pan en bak hierin de uien, knoflook en gehakt rul. Voeg paprikapoeder en zout toe. Voeg de tomaten en paprika toe en blus af met de tomatensap. Laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen en inkoken. Voeg vervolgens de kidneybonen toe en laat nog paar minuten doorwarmen. Breng op smaak met peper, chilipoeder en eventueel nog wat zout.

Sira over haar gerecht: Houd je van lekker pittig en kruidig? Voeg dan ook Spaanse pepers en koriander toe. De Spaanse pepers tegelijk met paprikapoeder en zout toevoegen. De koriander als je de kidneybonen toevoegt. Serveer deze magere chili con carne met afgebakken baguettes!

Mens en Gezondheid over tomaten: “Tomaten bevatten o.a. veel vitamine B6 en de mineralen, kalium, fosfor en magnesium. En de kleurstof bevat namelijk Lycopeen, die de menselijke cellen kan beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals: stikstofdioxiden. Zo speelt Lycopeen mogelijk ook een rol bij de bescherming tegen kanker.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *