Suzanne’s kip met knoflook
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: 4 teentjes knoflook (of knoflookpoeder), 2 eetlepels sojasaus, peper/zout
Tip: laat de kleinste teentjes van een verse knoflook uitlopen en stop ze dan in een pot met aarde. Op de vensterbank teel je op deze eenvoudige manier het hele jaar door je eigen verse knoflook! Kijk op het internet voor gedetailleerde adviezen.
Tip: rijst is zeer gunstig geprijsd bijvoorbeeld van de merken Golden Sun (Lidl), Avant (Deen) en long grain Euroshopper (AH). Zilvervliesrijst is vezelrijker dan witte rijst. De vezelrijke variant (van Euroshopper, Lidl en Aldi) is vrijwel net zo goedkoop als witte rijst.
Tip: dit gerecht bevat circa 600 gram groenten!
Ingrediënten
500 gram rijst naar keuze
3 kipfilet
1 ui
broccoli (circa 240 gr)
2 winterpeen of 4 worteltjes (circa 360 gr
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Was en snijd de broccoli en wortelen. Snijd de stronk mee in dunne plakjes. Snijd de kipfilet in stukjes en kruid met zout en peper. Pel de knoflook (indien u met verse teentjes kookt) en ui en snijd ze in stukjes. Smelt wat boter in een andere pan en fruit de knoflook en ui. Voeg de stukjes kipfilet toe en bak bruin. Voeg een scheutje water toe en laat 2-3 minuten sudderen. Doe wat olie in een braadpan of wok en zet op hoog vuur. Voeg de broccoli en wortel toe. Bak ze licht aan. Voeg een klein beetje sojasaus en eventueel peper toe.
Suzanne over haar gerecht: Dien dit gerecht op naar wens. Je kunt alles door elkaar doen, of juist alles apart. Over de rijst kun je een schepje jus doen en smullen maar!
Erg lekker hoor zalig die knoflook
Heerlijk!
het is ook heerlijk en gezond mijn kids en ik smullen hiervan