Telen uit ‘groenafval’

Groenafval bestaat niet! Ik herhaal: groenafval bestaat niet!! Er zijn hele steden van oude beschavingen overwoekerd door het oerwoud. Steden waar menig archeoloog al decennia naarstig naar op zoek zijn. Ze zijn letterlijk onzichtbaar geworden, OMDAT de natuur altijd doorgroeit. Zelfs na de nucleaire ramp in Tsjernobyl heeft de natuur wederom haar weg gevonden en groeit en bloeit er van alles welig en tierig. En dan zouden we delen van de natuur weggooien omdat we er niets meer aan hebben? Laat de natuur doen wat het het beste kan: DOORGROEIEN!

Gooi ‘kontjes’ niet meer weg, maar laat ze wortel schieten in water en zet ze daarna in de aarde: in de tuin, op balkon, op je vensterbank binnenshuis. Ik beloof je dat jouw woning niet overwoekerd zal raken als een Verloren Stad.

En delen van de natuur waar niks aan te ontkiemen valt kun je in elk geval nog gebruiken om een krachtig bouillonnetje van te trekken. Denk aan zaken als uienschillen, zaadlijsten, topjes, etc. De zaden uit de zaadlijsten kun je vanzelfsprekend ook laten drogen en gebruiken om te telen.

Op deze website kun je zien welke groenten je door kunt laten groeien vanuit het ‘kontje’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *