Thysca’s broodtip

Het goedkoopste brood kopen is geen besparing. Je eet er meer sneetjes van omdat het weinig vult. Op meer brood moet ook méér boter EN méér beleg!

Dus in plaats van het zogenaamde dunne ‘vitrage brood’ –  wat ook nog eens sneller bederft – kun je beter volwaardig brood kopen.

4 gedachten over “Thysca’s broodtip

 1. wat een ontzettend goed idee maar, ik kan geen brood bakken, het is altijd te stug en daar houdt ik niet van. Als je al zoveel jaar ervaring hebt, zul je inmiddels ook wel hele fijne recepten hebben. zou je deze willen delen op deze site?

 2. Ik lees bovenaan het volgende:
  “Het goedkoopste brood kopen is geen besparing. Je eet er meer sneetjes van omdat het weinig vult. Op meer brood moet ook méér boter EN méér beleg!

  Dus in plaats van het zogenaamde dunne ‘vitrage brood’ – wat ook nog eens sneller bederft – kun je beter volwaardig brood kopen.”

  Dit is deels waar: als ik inderdaad in dezelfde winkel een zogenaamd “volwaardig” brood koop of een goedkoper brood, dan zit er een kern van waarheid in. Het vult doorgaans minder.
  Echter ik kan ook zelfde broden (polderbrood, meergranen, oerbrood) kopen elder voor het luttele bedrag van tussen de €1,00 en €1,49.

  Hierop voortbordurend kan ik voor die prijs niet zelf een brood bakken. Ik geloof echter dat het een ontzettend brood zal zijn, echter worden de kosten van een oven, een kneedmachine of een broodbakmachine vergeten. En dan tel ik de kosten van zo’n machine nog niet eens mee.
  In de tijd dat ik een brood heb gebakken, ben ik al meerdere malen op en neer gefietst voor mijn voorgestelde broden. Wat dus inhoudt dat ik de tijd die ik over heb verkies boven het warme en lekkere van zelfgebakken brood. Wie weet het overwegen waard. 🙂

 3. Zelf brood maken is nog voordeliger. Met een keukenrobot en een of andere vorm kom je er al. Alles samen in de robot, mengen, laten rijzen, nog eens doormengen, in de vorm laten rijzen en in de oven. Je weet perfect wat er allemaal in zit, en je kan je brood ook aanpassen aan je gezin. Ben je maar met 2 dan kan je een klein broodje maken, dat vaak kleiner is dan bij de bakker, maar waar je net mee toekomt. Ben je met een gezin van 8, dan maak je 1 heel groot brood, of 2 gewone broden. Je bespaart er per brood toch al makkelijk 1 euro per dag op.

  • Ik bak al bijna 30 jaar zelf ons brood dus nog ver van voor de rage van het broodbakken.Ik kneed het deeg met een kenwood en bak het deeg nadien in ene heteluchtoven. Ik bak elk weekend 8 broden in mijn heteluchtoven : 4 broden naast elkaar op 2 baklagen. Ik bak altijd tijdens het nachttarief en kan de kost van de verbruikte elektriciteit verdelen over mijn 8 broden. Als mijn broden uit de oven komen, benut ik vaak de restwarmte om nog vlug een cake of een ovenschotel klaar te maken. In het stookseizoen trekt de afgegeven ovenwarmte de kamertemperatuur op en slaat de thermostaat niet aan. Zelf broodbakken : niets dan voordelen. Ik maak mijn bloemmengelingen zelf met meerdere soorten bloem en zelfgebakken brood vult veel meer en beschimmelt niet zo vlug. Mijn gebakken en afgekoelde broden snijd ik dan en verpak ze per half brood (onze dagportie) en die vries ik dan allemaal in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *