Toines siepelsop
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: 2-3 bouillonblokjes, 2 teentjes knoflook
Ingrediënten
500 gr uien
meergranen afbak stokbrood
100 gr geraspte kaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de uien en snijd ze in ringen. Pers de knoflook. Bak de uien met de knoflook op rustig vuur goudbruin in een beetje olie of boter. Voeg 1 tot 1,5 liter water toe en laat nog 15 minuten doorkoken met de bouillonblokjes.
Bak het stokbrood volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd het in stukken en bestrooi met een beetje kaas. Nog 2 minuten terugplaatsen in de oven.
Toine over dit gerecht: In plaats van afbakstokbrood kun je heel goed oud brood gebruiken! En weet je wat ook lekker is? Een klein scheutje cognac in je soepkom. 🙂
en wil je de soep een mooie bruine kleur geven? Laat dan een (schoongeboende) donkere uienschil meekoken. Wel eruit halen voor het opdienen.
Haha, leuk juist want ik wist wat het betekende maar het woord is grappig en maakt nieuwsgierig voor wie het niet kent! De soep is superlekker, ik heb geen cognac in huis maar voor 1,50 een klein flesje Madeira mee genomen en daarvan de helft erbij….toppie
Als ik stoofvlees heb gegeten gebruik ik de restjes daarvan als basis voor uiensoep.
Beste Maud, mag ik vragen waar U dat flesje Madeira hebt gekocht voor 1,50.
bvd.
Dorrie