Vega pasta salade à la Marlous
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: bieslook, basilicum, 1. theel. groene pesto
Tip: koop verse kruiden op de markt. Snijd ze eventueel en vries ze in. Ook kun je gedroogde kruiden gebruiken.
Tip: pijnboompitten gril je in een koekenpan waar een goede antiaanbaklaag in zit. Gebruik geen vet!
Ingrediënten
500 gram penne
4 grote tomaten
15 gr pijnboompitjes
100 gr Parmezaanse kaas
1 krop veldsla
Bereiding:
Was en snijd de tomaten in blokjes. Gril de pijnboompitten (let op: dit gaat heel erg snel). Kook de penne tot deze beetgaar is. Giet de penne af. Voeg de tomaat, pijnboompitten, pesto, basilicum en bieslook toe. Voeg vlak voor opdienen de sla en Parmezaanse kaas toe.
Marlous over haar gerecht: in plaats van pijnboompitten kun je ook gemengde salade nootjes gebruiken. Als je verse kruiden gebruikt, scheur dan de basilicum blaadjes en knip de bieslook heel fijn.
En nog een klein beetje groene pesto erdoor… heerlijk! 😉