Veronieks groentensoep

Veronieks groentesoep uit grootmoeders tijd
Voorgerecht: geschikt voor 10 personen (2x opscheppen)

Smaakmakers: 1 bouillon blokje rundvlees, 2 bouillon blokjes tuinkruiden

Let op: de bereiding van dit gerecht begint een avond vooraf
Let op: de bereiding is niet energiezuinig!

Tip: de juiste hoeveelheid soep voor een volwassene is voor een maaltijdsoep 500 ml, als tussendoortje of voorgerecht 200 ml per persoon

Ingrediënten:

4 liter kraanwater
250 gram rundergehakt
250 gram schenkel met been
50 gram vermicelli
pakje julienne soep
250 gram ongekookte restjes groente

Bereiding:

Zet een avond vooraf 4 liter water samen met de rund- en tuinkruiden bouillon blokjes op hoog vuur. Voeg de schenkel en het gehakt toe. Breng het geheel aan de kook op matig vuur en laat 3 uren rustig doorkoken. Zet uit, neem de pan van de hittebron en laat afkoelen op een koele plaats tot de volgende ochtend.

Zet ’s ochtend de hittebron op een lage stand en breng het geheel rustig aan de kook en laat nog een uur doorkoken. Verwijder de schenkel en het gehakt en snijd zeer fijn en voeg weer toe aan de soep. Voeg ook het pakje julienne toe, de groenten restjes en de vermicelli. Laat nog circa 15 minuten doorkoken tot de vermicelli gaar is.

Veroniek over haar gerecht: Dit is echt uit grootmoeders tijd. Ik heb het recept van mijn moeder en zei weer van haar moeder. Het is heerlijk en ideaal voor een feestje of voor grote gezinnen. Het is ook erg lekker met oud (wit) brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *