Wendy’s kastanjesoep

Wendy’s kastanjesoep
geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Bijstandsgerechten_wendy_kastanjesoep

Smaakmakers: 2 bouillonblokjes naar keuze, 2 theel. kaneel, zout, peper

Tip 1: Gebruik de wildplukwijzer voor locaties van tamme kastanjes. Loop alleen met ervaren mensen!
Tip 2: de aanbevolen hoeveelheid soep voor een volwassene is voor een maaltijdsoep 500 ml. Als tussendoortje of voorgerecht is 200 ml per persoon aan te bevelen

Ingrediënten 

1kg gratis tamme kastanjes uit de natuur
500 gr (Aldi) kastanjechampignons
1 winterwortel
2 liter kraanwater

Bereiding:

Maak de kastanjes schoon. Lees voor tips Wendy over haar gerecht hieronder.

Zet een pan met het water en de bouillonblokjes op. In de tussentijd, snijd de wortel in kleine stukjes en voeg deze toe aan de bouillon. Voeg ook de kaneel toe. Breng het geheel aan de kook. Snijd de champignons en bak ze in wat boter.

Voeg aan de bouillon nu de geschilde kastanjes toe. Laat dit garen op een laag pitje. Als de kastanjes gaar genoeg zijn, pureer de soep met een hittebestendige staafmixer tot een mooie egale soep. Als je de soep wat te dik vind kun je er nog wat water aan toevoegen. Voeg de champignons toe, maak op smaak met peper en eventueel nog wat zout.

Wendy over haar gerecht: Voordat je daadwerkelijk met de soep kunt beginnen, zal je eerst de kastanjes schoon moeten maken. Snijd alle kastanjes in en kook ze circa 5 minuten in een pan met water. Giet de kastanjes af en laat ze zodanig afkoelen dat je ze weer kunt vasthouden. Pel de kastanjes en probeer daarbij zoveel mogelijk ook het vliesje eraf te halen. Teveel vliesjes maakt de soep namelijk wat bitter. Dit schoonmaken neemt de meeste tijd in beslag. Maar, het loont de moeite, want dit is een echte herfsttopper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *