Yolanda’s kip in mosterdsaus

Yolanda’s kip in mosterdsaus
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: zout, versgemalen peper, versgemalen nootmuskaat naar smaak

Tip 1: een potje (250 ml) fijne dijon mosterd kost circa € 0,59 bij de Lidl
Tip 2: een kilo kipfilet kost circa € 4,99 bij de Turkse slager. 400 gr kost daar dus € 1,99

Ingrediënten en kosten:

400 gr kip(dij)filet (Lidl) € 2,24
1 grote ui (Lidl) € 0,10
3 dl (houdbare) (Lidl) slagroom € 0,60
300 gr basmatti rijst (Lidl) € 0,54
500 gr sperziebonen (Lidl) € 1,40
5 eetl (circa 25 ml) fijne dijon mosterd € 0,06
totaal: € 4,94

Bereiding:

Pel en snipper de ui zeer fijn. Snijd de kip in stukjes. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de steeltjes van de boontjes en kook deze in water met een snufje zout zoals u gewend bent of in ongeveer 8 minuten beetgaar. Giet de boontjes af als de kooktijd verstreken is en maak ze af met een klontje roomboter en wat versgemalen nootmuskaat.

Verhit op hoog vuur wat boter met een flinke scheut olie in een ruime antiaanbakpan. Voeg, als de boter bruin wordt de kip toe. Bestrooi met verse peper en zout. Haal de kipstukjes, als deze bruin zijn met een schuimspaan uit de pan en zet even weg. Zet de warmtebron lager. Doe de gesnipperde ui in de pan en bak deze in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg de mosterd toe en bak het mengsel nog even door. Voeg daarna de slagroom toe en roer goed tot een mooie saus ontstaat. Doe de kip bij de saus en laat met de deksel op de pan zachtjes 10 minuten pruttelen tot de kip gaar is. Proef en voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe. Serveer met de rijst en de boontjes.

Yolanda over haar gerecht: dit recept heb ik in mijn studententijd afgekeken van een vriendin toen ik bij haar bleef eten. Tijdloos, makkelijk en superlekker. Kipdijfilet is lekkerder en goedkoper, maar niet overal verkrijgbaar. De poelier (ook op de markt) verkoopt het vaak als poulet voor in de soep. Voor de prijs hier ben ik uitgegaan van gewone kipfilet van de Lidl. De mosterdsaus is ook lekker bij hutspot of boerenkoolstamp met verse worst. Je kunt het op dezelfde manier maken maar lees worst ipv kip. Je kunt natuurlijk ook de overgebleven saus van dit recept invriezen. Ik heb alleen nooit wat over helaas…. 😉

2 thoughts on “Yolanda’s kip in mosterdsaus

  1. Zojuist voor het eerst klaargemaakt, met kookroom ipv slagroom. Het was heerlijk!! Mijn middelste kan heel moeilijk doen met eten en hij heeft zelfs 2x opgeschept. Saus overhouden….. denk dat dat hier ook nooit gaat gebeuren 🙂 Bedankt voor het delen van je recept!

    • Leuk om te horen. Probeer ook mijn pasta met erwten. Mijn kinderen zijn daar ook gek op! En als ze van een beetje pittig houden ,vergeet de chiliolie niet. Yolanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *