Yvettes ovo-vegetarische ovenschotel

Yvettes ovo-vegetarische ovenschotel
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

smaakmakers: zout, peper, nootmuskaat

Tip: Als u de mogelijkheid heeft om aardappelen op een koele, donkere, vochtvrije plek te bewaren, niet in de buurt van uien en bij voorkeur in een houten kistje, dan loont het de moeite om een grotere voorraad in te slaan. Dat is per kilo goedkoper dan losse aardappelen. Onder geschetste condities zijn aardappelen zeker 3 maanden houdbaar. Snijd uitlopers zo snel mogelijk weg. Aardappelen staan volgens het Voedingscentrum in de top 10 van meest verspilde producten. Koop ze dus in de hoeveelheid die u nodig heeft, of bewaar ze op aangegeven wijze.
Tip: een ‘scheutje’ melk is circa 30 ml

Ingrediënten 

1 kilo aardappelen
500 gram sperzieboontjes
6 eieren 
pakje kerriesaus 
scheutje (langhoudbare) melk 

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Zet de aardappelen onder water in een ruime pot. Voeg een snufje zout toe en kook ze gaar in circa 15-20 minuten. Dop de sperzieboontjes en halveer ze. Zet ze onder water in een pan en kook in circa 15-20 minuten gaar met een snufje zout. Zet een derde pan water op. Zodra het water kookt, voeg de eieren toe en kook ze hard in circa 8-10 minuten.

Koel de eieren af in koud water. Pel ze en snijd ze in stukjes. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk. (Voeg eventueel een klein kontje boter toe tijdens het stampen.) Voeg naar smaak wat peper en nootmuskaat toe. Giet de sperzieboontjes af.

Pak een kleine ovenschaal en doe er een laagje aardappelpuree in,
dan de sperziebonen, herhaal dit en eindig met een laagje aardappelpuree. Bak gedurende circa 10 minuten in een oven op circa 200 graden.

Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzing op de verpakking.

Dien het gerecht op door wat puree op een bord te scheppen. Doe er de stukje ei overheen en doe er als laatste wat kerriesaus over.

Yvette over haar gerecht: Dit is echt zo lekker! Eet smakelijk!

2 gedachten over “Yvettes ovo-vegetarische ovenschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *