Taugé is super lekker en best prijzig. 250 gram kost circa € 0,99 bij de toko. In een reguliere supermarkt kost het zelfs € 0,90 voor maar 125 gram. Marja weet hoe je eindeloos taugé in huis kunt hebben voor maar een paar cent:
“Bij de toko kan je een zak mungboontjes kopen. Doe twee eetlepels mungboontjes in een glazen pot. Spoel ze af met water. Doe dit 3 keer op een dag en laat ze ontkiemen. Na 4 dagen heb je tauge!
Laat ze niet in het water staan wat anders gaan ze rotten. Echt af spoelen, drogen en terug in de glazen pot. Zo heb je voor een paar cent tauge. Ik denk nog geen 5 cent.”
Taugé is een bron van vitamine c en ijzer. Verse taugé is kort houdbaar (2-3 dagen in de koelkast). Als je het blancheert kun je het wel een jaar in de vriezer bewaren. Bij de toko kosten mungboontjes, ongeveer € 3 per kilo (!!) Dat is een hoop taugé!
Bijstandsgerechten vond dit instructiefilmpje met nog een andere wijze om zelf taugé te telen: