Zuurkool anoniem

Zuurkool anoniem
Geschikt voor 1 persoon

Smaakmakers: nasi kruiden of bami kruiden

Tip 1: kipfilet is zeer gunstig geprijsd bij de Marokkaanse slager. Houd ook supermarkt aanbiedingen in de gaten. Het voordeel van de slager is dat je daar ook gemakkelijk kleinere porties kunt kopen
Tip 2: zuurkool wordt in de supermarkt vaak per 500 gr verkocht. Dat zijn 2 kookbeurten. Met de 100 gr die ‘overblijft’ kunt u bijvoorbeeld soep maken. Laat de zuurkool hiervoor goed uitlekken. Bak het even aan in een pan met weinig olie. Voeg bijvoorbeeld een tomaatje toe, een uitje en wat prei. Blus af met water. Voeg een bouillonblokje toe en u heeft een basis zuurkoolsoep die tevens in te vriezen is

Ingrediënten:

100 gr kipfilet
200 gr zuurkool
200 gr aardappelen (4-5 aardappelen

Bereiding:

Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Bak ze gaar in een beetje olie onder voortdurend omscheppen. Voeg nasi of bami kruiden naar smaak toe. Goed Omscheppen. Voeg de zuurkool toe en een scheutje water. Laat nog 12-15 minuten sudderen op matig vuur.
Kook de aardappelen volgens de aanwijzing op de verpakking.

Over dit gerecht: eventueel smaakt een eetl. zoete ketjap ook erg lekker hierbij. Voeg die toe als de zuurkool met de kip staat te sudderen. Was zuurkool nooit. Je wast dan namelijk ook vitamines weg. Vind je zuurkool net iets te zuur? Laat de zuurkool dan sudderen met wat appelsap in plaats van water.

5 gedachten over “Zuurkool anoniem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *