Zuurkoolballen à la Monique

Zuurkoolballen à la Monique
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderenZuurkoolballen_monique hendriks

smaakmakers: peper, zout, (jouw zelfgemaakte) mayonaise, mosterd, dille, salade dressing

Tip: koop verse groenten op de markt of in de Lidl voor de beste prijs/kwaliteit. Let op: op de markt kunt u tevens hele kleine aantallen van uw verse producten kopen.

Tip: met kleine restjes groente en fruit maakt u ook een voortreffelijke salade!

Tip: in december koopt u maar liefst 2 pakjes zuurkool voor € 0,99 bij supermarkt Hoogvliet!

Tip: in december koopt u 2 kilo aardappelen voor slechts € 0,99 bij de Spar en bij Attent!

Tip: 3 kleurenmix paprika kost in slechts € 0,99 bij de Lidl

Ingrediënten en kosten:

  • 1 ei (€ 0,17)
  • 1 kilo aardappelen ( € 0,50)
  • 1 pakje zuurkool (€ 0,49)
  • 1 pakje vegetarisch spek van de Albert Heijn (150 gram voor € 2,39)
  • 1/3e pakje paneermeel (circa € 0,15)

totaal: € 3,20

Voor erbij te serveren: Salade:

  • 1/3e krop ijsbergsla (€ 0,65)
  • 1/2e rode paprika (€ 0,15)
  • 1 rode ui (circa € 0,10)
  • 1 tomaat (circa 0,10)
  • 1/3e komkommer (circa € 0,30)
  • dressing

totaal circa: € 1,48

samen: € 3,20 + € 1,48 = € 4,68

Bereidingswijze:

  • 16.20 Kook de aardappelen volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • 16.40 Bak de vegetarische spekreepjes krokant in een beetje olie.
  • 16.45 Giet de aardappels af en prak deze fijn met de zuurkool en de vegetarische spekjes. De zuurkool hoeft niet gekookt te worden, maar giet wel het azijn uit het zakje voordat je de zuurkool en de aardappels mengt.
  • Variatietip: Prak er ook 100 gram geraspte kaas doorheen. Dit kan eventueel weggelaten worden.
  • 16.50 Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • 16.55 Kluts een ei los in een kommetje.
  • 17.00 Doe 1/3e pakje paneermeel in een schaal en verwarm de oven voor op 200.
  • 17.05 Klei van je zuurkooldeeg ronde ballen in een formaat naar keuze.
  • 17.25 Zet de oven op 180
  • 17.26 Besmeer iedere bal met wat ei en rol deze door het paneermeel.
  • 17.30 Leg de ballen op een metalen ovenschaal.
  • Vooruitwerk tip: Je kunt de schaal met ballen nu in de koelkast zetten tot het moment waarop je deze wilt gaan bakken.
  • 17.31 Plaats de schaal in de oven en hou het even goed in de gaten, want iedere oven is anders.
  • 18.10 In totaal moet het zo’n 40 minuten in de oven staan. Iedere 4 a 5 minuten moet je de ballen keren. Ze zijn goed als iedere bal rondom een korstje met een mooi kleurtje heeft.
  • Serveer met een lekkere salade en een mosterd-mayonaise sausje.
  • 18.15 Eet smakelijk!

1 thought on “Zuurkoolballen à la Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *