Caroliens Shoarma witlof
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: 2 teentjes knoflook
Tip: kipshoarma vlees is doorgaans zeer gunstig geprijsd bij de Marokkaanse slager.
Tip: Het witlof seizoen loopt van november tot april
Tip: om ervoor te zorgen dat spekjes minder vet zijn, kunnen ze vóór bereiding in keukenpapier gerold worden. Leg in een magnetronbestendige schaal met deksel en bak 1 minuut op vol vermogen. Het vet wat vrij komt wordt geabsorbeerd door het keukenpapier. Zo gaan de spekjes magerder de pan in. Ook kan de spek uitgebakken worden (zonder boter/olie) waarbij het vrijkomende vet wat als overtollig beschouwd wordt simpelweg weg geschept kan worden
Ingrediënten
400 gram kipshoarma
1/2 zakje spekreepjes
420 gram rijst
600 gram witlof
1 ui
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Was de witlof en snijd ze in reepjes. Pel en snijd de ui in ringen. Halveer de ringen. Pel en pers de knoflookteentjes. Bak de spekjes uit. Zet ze apart. Pak een andere pan en bak de ui en knoflook tot de ui na 2-3 minuten glazig ziet. Voeg het shoarmavlees toe en bak in circa 5-7 minuten gaar onder regelmatig omscheppen. Voeg de witlof toe en roerbak circa 5-7 minuten mee. Voeg de spekjes nu ook toe. Zet de warmtebron laag en doe de deksel op de pan. Laat de smaken nog enkele minuten intrekken en dien het gerecht op zoals op de foto.
Carolien over haar gerecht: Mijn kinderen zijn er gek op!
Heerlijk, we hebben dit al meerdere keren gegeten!
Dank voor het lekkere recept!