Caroliens Shoarma witlof
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: 2 teentjes knoflook
Tip: kipshoarma vlees is doorgaans zeer gunstig geprijsd bij de Marokkaanse slager.
Tip: Het witlof seizoen loopt van november tot april
Tip: om ervoor te zorgen dat spekjes minder vet zijn, kunnen ze vóór bereiding in keukenpapier gerold worden. Leg in een magnetronbestendige schaal met deksel en bak 1 minuut op vol vermogen. Het vet wat vrij komt wordt geabsorbeerd door het keukenpapier. Zo gaan de spekjes magerder de pan in. Ook kan de spek uitgebakken worden (zonder boter/olie) waarbij het vrijkomende vet wat als overtollig beschouwd wordt simpelweg weg geschept kan worden
Ingrediënten
400 gram kipshoarma
1/2 zakje spekreepjes
420 gram rijst
600 gram witlof
1 ui
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Was de witlof en snijd ze in reepjes. Pel en snijd de ui in ringen. Halveer de ringen. Pel en pers de knoflookteentjes. Bak de spekjes uit. Zet ze apart. Pak een andere pan en bak de ui en knoflook tot de ui na 2-3 minuten glazig ziet. Voeg het shoarmavlees toe en bak in circa 5-7 minuten gaar onder regelmatig omscheppen. Voeg de witlof toe en roerbak circa 5-7 minuten mee. Voeg de spekjes nu ook toe. Zet de warmtebron laag en doe de deksel op de pan. Laat de smaken nog enkele minuten intrekken en dien het gerecht op zoals op de foto.
Carolien over haar gerecht: Mijn kinderen zijn er gek op!
Ik had nog witlof liggen en zocht in de vriezer naar vlees voor het avondeten vandaag.Daar zag ik shoarma liggen en óók daar had ik zin in😁Dus werd t nou witlof ham/kaas of shoarma??Een combi van beiden(zonder de ham/kaas dan) leek me ook wel lekker,maar had er nog nooit van gehoord.Dus ik t internet op,en ik kom bij dit gerecht uit,en dat gaat hem dus ook worden.Het lijkt me erg lekker én nog goedkoop ook😀Ik ga deze site ook zeker bij mijn favorieten zetten!
Heerlijk recept! Eens iets anders dan chili con carne en Kip hawai met rijst of Curry Madras!
Koop je rijst in grote hoeveelheden. (bvb grote zak van de lidl)
Spekjes zijn 2.65 voor 2 bakjes bij Lidl
shoarma 6 euro voor 900 gr bij Lidl
Witloof 3 stronkjes 1 euro bij Aldi en Lidl
Uien kopen we ook altijd in grote zakken 1.65 voor 1 zak uien.
Heerlijk low budget gerecht!
Nou dit ga ik zeker weten proberen.het lijkt mij iig heerlijk en makkelijk.bedankt voor het recept 🙂