Carolines kliekjestip gourmet

Carolines kliekjestip gourmet
Tip: gourmetstellen kun je vaak nieuw kopen bij de kringloop na de feestdagen, omdat ze vaak ik kerstpakketten zitten.
Leg een Gourmet container aan:
Een heel goede manier om van je restjes af te komen en om zeer populair bij je kinderen te worden is gourmetten 🙂 Groenten, vleesrestjes en aardappelen was je al gewend te bewaren en direct te verwerken en in te vriezen. Je kunt ook een gourmetbak aanleggen waarin je kliekjes bewaart. Verschillende kleine beetjes stamppot en pasta kun je ook goed invriezen.
Nooit meer klachten over de kliekjesdag:
Kliekjesdag heet nu gourmetdag! Lekker aardappeltjes, rosti, ommeletten ( van ei en even aangebakken groenten uit de vriezer), dat restje shoarmavlees, dat beetje gehakt, en dat restje nasi opbakken. Dek de tafel bijvoorbeeld met leuke kleurrijke kleine bakjes. Ieder pakt wat hij lekker vind.
Er is van alles mogelijk:
Wachthapjes:
Maak van knakworstjes (circa € 0,75 voor 10 stuks Euroshopper) en ananas (€ 0,72 voor ruim 500 gr Euroshopper) lekkere hapjes om de voorpret te stimuleren.
Pizza’s maken:
Ik maakte bij het gehakt ballen draaien met voorbedachte rade wat kleine hamburgers, bakte ze even voor en vroor ze in. Je kunt ook kleine sla of rundervinken maken. Maak wat pizza deeg en bak kleine pizza’s in het pannetje onderin, belegd met geraspte kaas die je in 1 keer maakt van alle kontjes kaas die je ingevroren hebt.
Cheeseburgers maken:
Koop heel voordelig een afbakstokbrood. Twee baguettes van het merk Euroshopper kosten circa € 0,39. Snijd het in stukjes als het nog lekker warm is en doe er een beetje kaas op en een hamburgertje. Zorg voor een bakje komkommersalade erbij.
Toetjes maken:
Als toetje van oud brood, melk en een ei, wentelteefjes of pannenkoekjes bakken met dik beslag, appel en wat rozijnen. Je familie kan niet wachten tot het weer kliekjesdag is!
Veel plezier!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *