Eindejaarbericht 2015

Het jaar waarin ik vanwege dit initiatief dè Libelle Ster 2015 werd. Jullie leverden met elkaar 28 nieuwe gerechten aan voor de website. Dat brengt het huidige totaal op meer dan 200 budgetrecepten! Ruim 197.000 personen keken dik 2,3 miljoen keer op de website. Hèt bewijs dat dit initiatief nut heeft.

Bijstandsgerechten kwam wederom veelvuldig in de media. Wat dacht je van Trouw, Radio Een Vandaag, Metro, AD, Reformatorisch Dagblad, Leeuwarder Courant, Radar+, FunX, RTV NH (Voedselbank actieweek), etc. Ook diverse woningcorporaties schreven weer een artikel over Bijstandsgerechten in hun bewonersmagazine en/of op hun website. Bijstandsgerechten is nu een gevestigde naam. Een naam waar een klein groepje mensen moeite mee heeft. Gelukkig snapt het merendeel hoe krachtig de naam is omdat voor rondkomen op (of zelfs onder) bijstandsniveau doorzettingsvermogen nodig is en creativiteit. Mooie en noodzakelijke kwaliteiten.

Ook waren er weer maatschappelijk betrokken partijen die de budgetkookboeken kochten. De Gemeentelijke Kredietbank van groningen was zo’n partij, maar ook THL advocaten kocht boeken en doneerde die aan de voedselbank in Rotterdam, Voedselbank Sneek kocht ze zelf van de giften die zij kregen, en wat dacht je van Stichting Havensteder die ze aan de deelnemers van hun budgettrainigen geeft, Huurdersbelangen Vereniging de Hoge Brug kocht boeken als kerstgeschenk.

En dat is het hele idee achter Bijstandsgerechten: maatschappelijk betrokken partijen kopen mijn budgetkookboeken zodat ik met de inkomsten de website kan onderhouden en zonnestraaltjes kan blijven verloten. En over zonnestraaltjes gesproken. Dit jaar deed ik de zonnestraaltjes in het eerste kwartaal, daarna als after-vakantie dip actie, als vaderdagactie, daarna als moederdagactie en als laatste de feestdagenactie. Alles bij elkaar kon ik € 1000,00 onder jullie verloten. Zonnestraaltjes lossen natuurlijk niets op, maar geven wel een glimlach. En dat is nodig!

Om ervoor te zorgen dat ik ook volgend jaar door kan met de website en zonnestraaltjes hoop ik dat er wederom maatschappelijk betrokken organisaties en/of ondernemers budgetkookboeken willen kopen. De titels waaruit gekozen kan worden: “Koken voor 4 personen voor €5” en “Slim Koken: budgetrecepten en bespaartips voor het hele gezin”. De stuksprijs van de boeken is € 12,95. Bij bulkafname zijn kortingen tot wel 40% mogelijk. Professionals kijken hier voor meer informatie over de budgetkookboeken.

Krijg jij het boek niet cadeau, maar wil je de boeken wel graag gebruiken – er staan namelijk andere recepten en tips in dan op de website, dan kun je beide boeken lenen in de bibliotheek.

Natuurlijk zou het het allermooiste zijn als dit initiatief helemaal niet nodig was. Maar, zolang we niet in die ideale wereld leven zou ik zeggen: kom halen en brengen bij Bijstandsgerechten. Samen maken we er wat van! Voor nu wens ik iedereen heel mooie en vooral gezellige feestdagen. Geef om elkaar!

Bijstandsgerechten_libelle ster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

groetjes van Merlien Welzijn
(initiatiefnemer Bijstandsgerechten)

3 gedachten over “Eindejaarbericht 2015

  1. Bedankt voor je inzet en alles wat je doet voor anderen; je bent een mooi voorbeeld! Hoop dat je nog lang hiermee doorgaat; zó veel goeie tips

Reacties zijn gesloten.