7 gedachten over “Hoe u omgaat met Sinterklaas

 1. Als je zelf creatief bent kun je zelf ook iets maken zoals een poppenkast van hout, of bedje, poppenledikantje, garage, poppenkamer, of een poppenhuis. Vroeger deden ze aan huisvlijt en maakten ze zelf ook wel poppen en poppenkleding poppenkastpoppen en en andere leuke dingen. Het moet allemaal zo duur zijn. Wel boven de vijftig euro. Je moet er al in het begin van het jaar al mee beginnen te sparen om dan voor sinterklaas iets te kopen. Wat de een heeft moet de ander dan ook hebben.

 2. Ik begin na de zomervakantie al met het kopen van de kado’s.
  Ik loop vooral de drogisterijen af. Die hebben vaak speelgoed in het assortiment, maar wordt minder verkocht dan in een speelgoedwinkel. Daardoor gaat het uiteindelijk met een hoge korting de deur uit. Zo kocht ik bijvoorbeeld klei dat in de speelgoedwinkel 8 euro was voor 1 euro. Zomer speelgoed gaat ook goedkoop de deur uit. Wat maakt het nou uit dat ze in december buitenspeelgoed krijgen. Alsof ze in de winter nooit buitenspelen.

  Mijn kinderen zijn 2 en 4 jaar, dus vinden het uitpakken van kado’s al super leuk.
  Om te zorgen dat er toch een redelijke stapel ligt, koop ik ook kleding die ze nodig hebben. Sokken, ondergoed, pyjama. Alles wordt ingepakt.

  Door het lopen op aanbiedingen hebben ik vorig jaar ongeveer 70% uitgespaard.

  Misschien nog een tip: vier het met de opa’s en oma’s. Die vinden het geweldig dat ze dit met de kleinkinderen kunnen doen en meestal nemen ze ook nog kado’s mee.

  • Goeie tips, Karin! Ik zal jouw stuk binnenkort even op de pagina zetten. Nu staat het alvast zichtbaar als reactie. Als je meer fijne tips hebt, dan hoor/lees ik het graag. Groetjes van Merlien

 3. Wij vieren altijd Sinterklaas low budget.
  Dit houd in dat wij maximaal 3 cadeautjes op sinterklaas p.p krijgen.
  2 cadeautjes komen uit de uitverkoop, ( dit kan overal vandaan komen, zeeman/wibra/intertoys/ action/ blokker / markt of gewoon van buren of vrienden die iets weg doen )
  1 cadeautje wat ze gevraagd hebben op hun lijstje.
  (kinderen kiezen altijd wel een cadeautje wat minder duur is,onze koos een x een paraplu of onze dochter make-up etc)
  We beginnen de avond standaard met pannenkoeken ( goedkoop en feest).
  Daarna zelfgemaakte chocolade melk van cacao en slagroom.
  Piet strooit genoeg pepernoten (budget merk of zelf maken) zodat er ook iets lekkers bij is.
  lukt het om een chocolade letter te kopen gewoon de s voor 0,35 cent DOEN! ( dit is weer een extra cadeautje)
  natuurlijk draaien we sinterklaas liedjes en mogen ze nog even spelen met hun nieuwe spulletjes.
  en voor de schoen is het 1 x een klein cadeautje en voor de rest pepernoten of 1 stukje muntgeld in hun schoen en ik heb nog nooit beteuterde gezichtjes gezien.
  Als ze vragen waarom het buurmeisje zoveel heeft gehad en hun minder ( lees 20 pakjes + ) .
  vertel ik ze dat zij niet naar sinterklaas heeft geluisterd .
  Sinterklaas zegt dat ieder kindje in Nederland 3 pakjes mag krijgen anders kan hij het niet mee brengen uit Spanje en heeft hij niet genoeg tijd om alle pakjes in te pakken .
  als kindjes dan toch meer krijgen hebben ze vaker dan 1x een lijstje in hun schoen gedaan en denkt sint dat er dus meer kindjes op dit adres wonen, dat is niet zo lief , maar ook een beetje zielig want, van alleen cadeautjes word je niet blij en vrolijk maar van sinterklaas met je familie vieren wel.
  Onze kindjes vinden dit een geweldig verhaal . ( 5 en 6 jaar oud )
  voor straks een fijne sinterklaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *