Koken voor 4 personen voor €5

Let op:
Koken voor 4 personen voor €5 is sinds het eerste kwartaal van 2019 uitverkocht. Alleen Slim Koken en Alles over écht lekker budgetkoken zijn nog te verkrijgen.

Op 16 september 2013 verscheen Koken voor 4 personen voor € 5. Het moment waarop mijn oude kinderdroom verwezenlijkt wordt. In mijn gedachten zie ik mijn kinderlijke aantekeningen nog staan op stukjes enveloppe, etc. Nu, meer dan 25 jaar later verschijnt mijn budgetkookboek. Naast dat het een safari biedt door mijn persoonlijke leven, vindt u in het boek ook informatie over smaakmakers en hoe u ermee kunt experimenteren. In het hoofdstuk Bewaar-, koop-, en bespaartips geef ik aan hoe ik van huis uit heb geleerd om verspilling te voorkomen en zo letterlijk meer met minder te doen. En hoe doe je eigenlijk slim boodschappen? Dat breng ik in beeld in het hoofdstuk Boodschappen doen. Ook heb ik van alle groenten die ik in het boek gebruik een seizoenoverzicht opgenomen voor uw gemak. Het boek is sinds 16 september 2013 geregistreerd bij het Centraal Boekhuis. Je kunt dit budgetkookboek via iedere (web) boekhandel kopen. Als het niet (meer) in de winkelvoorraad ligt, kan het winkelpersoneel het voor je bestellen. Het ISBN nummer is 978 90 452 0643 1. Het boek kost € 12,95.

(Klik op de afbeelding om te bestellen)

"Koken voor 4 personen voor 5 euro" kost € 12,95 en is uitgegeven door Karakter Uitgevers

“Koken voor 4 personen voor 5 euro” kost € 12,95 en is uitgegeven door Karakter Uitgevers

Top kok Ron Blaauw

De mensen die al langere tijd meelopen met Bijstandsgerechten kunnen zich wellicht nog de oproep herinneren van april 2013 waarin we uw mening peilden om deze Michelin waardige top kok uit te dagen zich in te zetten voor Bijstandsgerechten. Ein-de-lijk mag ik nu officieel mededelen dat Ron Blaauw op deze uitdaging is ingegaan! Deze zeer sympathieke man heeft totaal belangeloos 2 verwengerechten ontworpen voor Koken voor 4 personen voor € 5 direct nadat hij voor de Alpe d’Huzes gefietst had. Waarom hij zich, ondanks zijn drukke agenda, tòch hiertoe liet uitdagen en wat hij met die uitdaging gedaan heeft leest u in het hoofdstuk Topchef Ron Blaauw.

Recepten

Vervolgens deel ik recepten met u waar ik zelf mee ben opgegroeid. Deze recepten staan niet op deze website. Ik heb er boeiende gerechten in opgenomen zoals Mijnschijven. Wat zijn dat nou weer? Ook deel ik recepten met u waarvoor u bij de afhaal langer in de rij staat dan dat u ze zelf maakt, zoals nasi. Maar, u vindt in dit kookboek ook gewoon voortreffelijke seizoengroenten van Hollandse bodem, een gehaktbal of een stukje vis. Al deze gerechten hebben 1 ding gemeen: ze zijn heerlijk en voor maximaal € 5 te bereiden. Voor dagen waarop het lukt om uzelf en uw gezinsleden iets extra’s te geven heb ik ook een paar verwengerechten opgenomen. Tussendoor staan intermezzo’s: stukjes waarin ik meegeef hoe u bijvoorbeeld met bijzondere uitdagingen om kunt gaan. Denk eens aan het trakteren van een hele klas.

Kassabon

Als extra stukje dienstverlening bent u intussen van mij gewend dat ik prijzen transparant communiceer. Daarom heb ik een speciale webpagina aan deze site toegevoegd waarop alle ingrediënten staan die ik in mijn kookboek heb gebruikt. U ziet op deze manier exact wat ik ervoor betaald heb. Daar waar ik er toevallig op gelet heb, heb ik alternatieven meegenomen. Komt u nòg betere prijzen en/of alternatieven tegen? Deel ze dan met ons allemaal door een reactie te geven op de kassabon. Zo kunnen we allemaal ons voordeel doen met uw extra tips.

Zijn deze gerechten dan wel gezond?

Daarop is mijn antwoord een volmondig ‘ja’. Misschien stroken niet alle gerechten even braaf met de richtlijnen van het Voedingscentrum, maar ongezond zijn ze niet te noemen. Bijna alle gerechten liggen overigens netjes tegen die richtlijnen aan. Maar, mijn filosofie is dat datgene wat je gezond eten noemt altijd een tere balans is tussen wat een lichaam nodig heeft en wat een lichaam verbrandt. Gezond eten kan dus nooit zonder gezond bewegen gaan.

Rest mij niets anders om u allemaal veel goeds te wensen met dit kookboek. Mocht u de prijs van € 12,95 niet kunnen betalen, vraag het dan cadeau voor de opkomende feestdagen bijvoorbeeld. Lukt ook dat niet, dan heb ik sowieso meer dan 100 gratis budgetrecepten op deze website voor u verzameld. Deze recepten zijn hartelijk en belangeloos door diverse bezoekers van de Facebookpagina en website van Bijstandsgerechten aan u ter beschikking gesteld.

Maatschappelijk betrokken organisaties en individuen

Maatschappelijk betrokken professionals kunnen exemplaren schenken aan minima, via de eigen organisatie, Voedselbanken, kerken, etc. Stuur een e-mail aan info@bijstandsgerechten.nl. De stuksprijs is € 12,95. De staffelkorting is als volgt:

1-20   exemplaren – 10% korting op de winkelverkoopprijs excl. btw (6%)
21-50   exemplaren – 25% korting op de winkelverkoopprijs excl. btw (6%)
51-75   exemplaren – 30% korting op de winkelverkoopprijs excl. btw (6%)
76-100 exemplaren – 35% korting op de winkelverkoopprijs excl. btw (6%)
101-500 exemplaren – 40% korting op de winkelverkoopprijs excl. btw (6%)
> 500     exemplaren – 45% korting op de winkelverkoopprijs excl. btw (6%)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *