Liesbeths lasagne

Liesbeths lasagne
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 3 tenen knoflook (of knoflook poeder)

Tip 1: bespaar op dit gerecht door de pastasaus zelf te maken. Bekijk deze pastatip

Ingrediënten

Euroshopper lasagna bladen
500 ml pastasaus
400 gram rundergehakt
1 uien
1/2 pakje roomkaas met kruiden
1/2 zakje geraspte kaas
50 gram boter
50 gram bloem
½ liter (volle) (lang houdbare) melk

Bereiding:

Pel en snipper de ui (en knoflook). Bak het gehakt (zonder vet) rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is. Voeg de pastasaus en de roomkaas met kruiden toe. Laat deze laatste smelten.

Maak van boter, bloem en melk een bechamel: smelt de boter, voeg de bloem toe en laat onder voortdurend roeren gaar worden tot je een koekjesgeur ruikt. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe tot een dikke saus.

Pak een ovenschaal, leg een dun laagje pastasaus op de bodem. Leg er 1 laagje lasagne op en daarop een dun laagje bechamel. Herhaal dit tot alles op is en eindig met de bechamel. Strooi hier wat geraspte kaas op en zet 25 – 30 minuten in een oven op 160 graden.

Liesbeth over haar gerecht: dit kun je ook lekker serveren met een lekkere tomatensalade met plakjes mozzarella en basilicumblaadjes. Als je eenmaal een basilicum plantje hebt, blijf je ervan plukken.

3 gedachten over “Liesbeths lasagne

  1. Erg lekker, maar in mijn geval was 30 minuten op 160 graden net wat te kort voor de lasagnebladen. En in je recept heb je het over 2 potten pastasaus, wat in de ingrediëntenlijst niet terug te vinden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *