Lisette’s rolcake met aardbeienjam

Lisette’s rolcake met aardbeienjam
Traktatie

Smaakmakers: 1 afgestreken theelepel zout

Ingrediënten en kosten
6 (AH Basic) eieren € 0,76
150 gram (AH Basic) suiker € 0,10
5 zakjes (Ruf) vanillesuiker € 0,12
150 gram (AH Basic) bloem € 0,05
450 gram (1 pot AH Basic) aardbeienjam € 0,85
Scheutje kokend water
Totaal: € 1,88

Bereiding
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verwarm een conventionele oven voor op 200 graden, een heteluchtoven op 180 graden.

Klop de eieren met de suiker, vanillesuiker en het zout stevig door. Zeef de bloem boven de beslagkom en meng snel tot één geheel. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat. Bak dit circa 8-10 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en prik eventuele grote bubbels even in met een vork.
Leg een schone theedoek op de bakplaat en draai hem daarmee snel om op het aanrecht. Haal het bakpapier voorzichtig los.

Roer de jam in een kom los met een scheutje kokend water en verdeel over de cake. Leg een nieuw stuk bakpapier dat net zo breed is als de cake in de rol richting. Rol de cake op met behulp van een theedoek. Eindig op het bakpapier. Pak de rol stevig met aluminiumfolie en laat afkoelen.

Lisette over haar recept: Ik heb nog wat bak tips voor jullie. Als je twee stukken bakpapier gebruikt die elkaar overlappen stort het beslag dan op de bovenste laag bakpapier. Dan wordt de naad tussen de stukken bakpapier door het gewicht van het beslag dichtgedrukt en loopt beslag niet tussen de bakpapieren door. Houd de cake goed in de gaten als het 8-10 minuten bakt zodat het niet te bruin wordt. Geniet van deze heerlijke en goedkope traktatie!