Marcels vegetarische spinazie-feta lasagne
Geschikt voor 2 volwassenen
Tip: koop een pond tomaten op de markt. Tegen sluitingstijd worden vaak fikse kortingen gegeven
Ingrediënten
1 pakje (Bas vd Heijden) feta kaas
3 tomaten (circa 300 gr)
1 pakje (Lidl) diepvries spinazie (450 gr)
2 uien
6 tot 8 lasagne bladen
Bereiding:
Brokkel de feta kaas. Ontdooi de spinazie. Was de tomaten en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Fruit de ui met wat knoflook in 2-3 minuten glazig. Voeg de spinazie toe en laat goed mee warmen. Goed omscheppen.
Pak een lasagne schaal. Maak laagjes met afwisselend spinazie, plakjes tomaat, feta en lasagne bladen. Totaal maakt u op deze manier circa 4-6 lagen. Zorg ervoor dat de u de bovenste laag afsluit met feta. Plaats de lasagneschaal circa 30 minuten in de oven.
hoeveel graden moet de lasagne?
Als je geen lasagne bladen in huis hebt kan je als alternatief ook brood (zonder korstjes) plat maken met een deegroller en deze gebruiken in plaats van de lasagne bladen. Heb ik in nood ook wel eens gedaan en ’t smaakt er niet minder om.
Super tip, Haagshopje! 🙂 groetjes, Merlien
Klinkt heerlijk, gaan we ook eens proberen 🙂
lijkt me lekker marcel, ga binnenkort ook eens proberen