Mariannes wastip

Mariannes wastip

Bespaar op uw energierekening door te wassen op een heel lage temperatuur, bij voorkeur `s avonds of in het weekeinde mits u een dubbele meter heeft. Behandel vlekken direct als u ze ziet met wat afwasmiddel of shampoo en een oude tandenborstel. Is uw wasgoed echt vuil, laat het dan een paar uur of een nachtje weken in een emmertje water met wasmiddel. Kies voor een kort programma op 30 graden. Uw was wordt prima schoon en u bespaart heel wat aan elektriciteit.
Tip: witte was waar een vlek inzit, krijgt u heel goed schoon door de vlek voorzichtig aan te stippen met een wattenstaafje gedrenkt in bleekwater.

12 gedachten over “Mariannes wastip

 1. Gebruik gewoon weinig wasmiddel, wat op de verpakking wordt aangegeven is veel te veel! Daar kun je prima 4-5 wassen mee draaien. En de kleding is net zo schoon……

 2. Ik koop bij Big Bazar 5 liter tanks met schoonmaakazijn €1,99. Ik bewaar mijn lege flessen van gemedicaliseerd water van het strijken op die manier heb ik stevige 1 liter flessen voor schoonmaak azijn want zo een tank van 5 liter is best zwaar. 1x per 6 maanden gooi ik via het laatje een liter schoonmaak azijn in de wasmachine dit doe ik ongeveer 2 minuten nadat ik de machine heb gestart. In de trommel doe ik een schone vaat doek na dat de machine klaar is neem ik de vaatdoek en maak (eventueel nog extra scheut azijn op de doek) het rubber schoon. Ik zet mijn machine op tenminste 75°C.

  Verder programmeer ik mijn machine ’s nachts voor en kan dus ’s morgens de was op het rek hangen….nu worden mijn handdoeken niet zo zacht als dat ik ze in de droger doe….nou daar heb ik twee manieren voor gevonden.

  Manier 1) droog je handdoeken van uit de wasmachine in de droger laten we zeggen 10 minuten…..je handdoeken zijn nu warm en als je ze nu op het rek te drogen hangt zullen ze gewoon zacht zijn

  Manier 2) hang je handdoeken vanuit de wasmachine op je wasrek en laat ze helemaal drogen….nu doe je van een nieuwe was 1 nat badlaken of 2 kleine handdoeken in de droger en gooi alle droge handdoeken in de droger erbij…ik doe dit meestal net zo lang tot ik klaar ben met alles wat nog in de wasmachine zit op te hangen. T shirts en dergelijke hang ik op hangertjes te drogen scheelt strijken… Laten we gemakshalve zeggen 10 minuten…

  Brengt mij meteen op de laatste tip. Mijn man heeft een geüniformeerd beroep dus dat betekend overhemden strijken… ik haal de wasmachine leeg en doe alle natte overhemden in de droger ongeveer 10 minuten in tussen hang ik de rest op….nu zijn de overhemden warm ik hang ze op een hanger en doe mijn best op de kraag ik vouw hem goed om en maak het bovenste knoopje dicht…. Dit scheelt de helft aan strijktijd…

  Ik hoop dat iemand hier iets mee kan…ten slotte zijn we op de wereld om elkaar te helpen niet waar?

 3. ik ga binnenkort zelf wasmiddel maken…. ik woon alleen met in het weekeinde kids in huis dus hou daar rekening mee. ik kom uit op ongeveer €26,- voor 2 jaar wassen!!!! en als je de wasverzachter ook aan de kant wil gaan zetten… scheelt tenslotte toch ook weer… een fikse scheut azijn door de wasmiddel doen doet wonderen blijkt!

  o ja, en wat vlekken aangaat…. zout en cola doen ook wonderen! als cola wijn uit een witte tapijt kan halen dan lijkt het mij zo dat ze dat ook uit andere dingen kunnen halen…. heerlijk om af en toe te drinken maar als je leest wat je met cola kunt doen…. zet je aan het denken!!!

  voor de witte was: een schep grove soda bij de was in doen!!!!

  groetjes

  Joke

 4. Zeep is vet en laat dus uiteindelijk vuil achter. Bij lagere temperaturen sneller dan bij 95 graden ofzo. Een paar keer per jaar een lege 95 graden was met 2 vaatwastabletten maakt je machine weer perfect schoon. (die van Lidl zijn goed en goedkoop)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *