Marja’s witlofschotel

Marja’s witlofschotel
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

marjas witlofschotel

Smaakmakers: peper, peterselieblad

Tip: steeds vaker horen wij dat het voorverwarmen van een oven niet meer noodzakelijk is. Omdat wij niet weten of dat voor ieder type oven geldt, staat het nog wel in onze recepturen. Heeft u ervaring met niet voorverwarmen, laat het dan weten.

Ingrediënten

Kilo (Lidl) witlof
Kilo (Lidl) aardappelen
1 ei (Aldi/C1000 per 10 verpakt)
150 gram ham  AH
Zelf geraspte kaas van een groot stuk 100 gram
Halve beker (Lidl) crème fraîche

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de ham in stukjes. Rasp de kaas. Snijd de witlof in grove stukken. Snijd de aardappels in plakjes. Kook de aardappelplakjes in 2-3 minuten bijna gaar, giet af en leg ze in een beboterde schaal. Smoor de witlof beetgaar in een klontje boter. Roer de crème fraîche, ei, ham en de helft van de kaas door de witlof. Kruid met peper en peterselieblad. Giet het mengsel over de aardappelen en bestrooi het met de rest van de kaas. Bak de schotel 20 minuten in de oven.
Marja over haar gerecht: dit gerecht is ruim voldoende voor 4 personen. Ook makkelijk van te voren te maken. Als je het koud in de oven doet moet het wel wat langer in de oven. Mijn tip aan jullie is: vries zelf de peterselie en andere kruiden in voor in de winter. Zorg voor verse kruiden in de tuin of op je balkon. Kost zo erg weinig en je hebt er veel plezier van.

9 gedachten over “Marja’s witlofschotel

 1. Dit recept kan goedkoper: haal de eieren rechtstreeks nij de boer. Er staan mooie eierautomaten op hun boerderij. De eieren zijn voordeliger en VERS!

  Ik verwarm de oven graag voor, heb het idee dat het gerecht meer :afgebakken “wordt.

 2. Dit lijkt me een lekker gerecht. En idd als je kruiden invriest van “eigen” plant ben je een stuk voordeliger uit. Leuke site trouwens. Ontdekte hem bij toeval.

 3. YESSSSSSS
  weer een heerlijke schotel met witlof om uit te proberen.
  zaterdag weer naar de markt en kijken voor de witlof 🙂

  ik heb zelf geen normale over, maar zo’n turbo oven.
  ik noem het altijd mijn ovenpan 🙂
  zelf verwarm ik die nooit voor en als ik twijfel of iets klaar is, prik er met een prikkertje of lucifer in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *