Marlous’ portobello

Marlous’ portobello
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 2 eetl. pesto, nootmuskaat

Tip: een potje pesto koop je bijvoorbeeld bij Xenos

Tip: portobello zijn te koop op de lokale markt

Tip: in plaats van de Italiaanse roerbakmix kunt u restjes groenten uit uw koelkast wassen en fijn snijden. Gebruik alleen geen bladgroenten, omdat de portobello dan heel vochtig worden.

Tip: de verwijderde steeltjes van de portobello hoeft u niet weg te gooien. U kunt ze zeer fijn snijden en door de Italiaanse mix doen. Ook kunt u ze gebruiken om een bouillon van te trekken, samen met ander groenteafval.

Ingrediënten

4 portobellos
80 gr zachte geitenkaas
400 gr Italiaanse groentemix
1,5 kilo aardappelen
150 ml melk

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de portobello schoon met een keukenpapiertje of een champignonborstel. Verwijder de steel. Bak de groentemix 2-3 minuten in een beetje olie. Kook de aardappels volgens de aanwijzing op de verpakking.

Vul de portobello met pesto, de groentemix en leg daarop de geitenkaas. Zet de gevulde portobello in een ingevette ovenschaal en bak ze ongeveer 15 tot 20 minuten. Giet de aardappels af als de kooktijd is verstreken. Voeg een klontje boter toe, de melk, 100ml water en een snufje nootmuskaat en stamp zeer fijn.

Marlous over haar gerecht: Serveer de gevulde portobello direct nadat je ze uit de oven haalt. Met pasta smaakt het ook heerlijk. Lust je geen geitenkaas? Neem dan andere kaas. Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *