Marlous’ portobello

Marlous’ portobello
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 2 eetl. pesto, nootmuskaat

Tip: een potje pesto koop je bijvoorbeeld bij Xenos voor € 1,49

Tip: portobello’s zijn te koop op de lokale markt

Tip: in plaats van de Italiaanse roerbakmix kunt u restjes groenten uit uw koelkast wassen en fijn snijden. Gebruik alleen geen bladgroenten, omdat de portobello’s dan heel vochtig worden.

Tip: de verwijderde steeltjes van de portobello’s hoeft u niet weg te gooien. U kunt ze zeer fijn snijden en door de Italiaanse mix doen. Ook kunt u ze gebruiken om een bouillon van te trekken, samen met ander groenteafval.

Ingrediënten en kosten:

4 portobellos € 3,00
80 gr zachte geitenkaas € 1,20
400 gr Italiaanse groentemix € 1,49
1,5 kilo aardappelen € 1,50
150 ml melk € 0,15
totaal: € 7,34

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de portobello’s schoon met een keukenpapiertje of een champignonborstel. Verwijder de steel. Bak de groentenmix 2-3 minuten in een beetje olie. Kook de aardappels volgens de aanwijzing op de verpakking.

Vul de portobello’s met pesto, de groentenmix en leg daarop de geitenkaas. Zet de gevulde portobello’s in een ingevette ovenschaal en bak ze ongeveer 15 tot 20 minuten.  Giet de aardappels af als de kooktijd is verstreken. Voeg een klontje boter toe, de melk, 100ml water en een snufje nootmuskaat en stamp zeer fijn.

Marlous over haar gerecht: Serveer de gevulde portobello’s direct nadat je ze uit de oven haalt. Met pasta smaakt het ook heerlijk. Lust je geen getenkaas? Neem dan andere kaas. Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *