Moniques hachee van oma

Moniques hachee van oma
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: hacheekruiden, nootmuskaat, zout, peper, 2 eetl. bruine suiker, laurierblad

Tip: het seizoen van rode kool loopt van oktober t/m maart. Dan zijn ze goed geprijsd op de markt.

Ingrediënten 

1 uien
500 gr. gehakt
1 rode kool
2 appels
2 sneetjes ontbijtkoek
1 kilo aardappelen

Bereiding:

Snijd de rode kool in vieren. Snijd of schaaf ieder deel fijn. Zet op met water. Als het water kookt, snijd de appels in stukken en voeg toe. Voeg nu ook zout, peper, laurierblad en bruine suiker toe. Laat op matig vuur sudderen gedurende circa 20-25 minuten.

Was en schil de aardappelen. Kook de aardappelen volgens de aanwijzing op de verpakking. Stamp fijn met een beetje kookvocht, een klontje boter en wat nootmuskaat.

Pel en snijd de ui in ringen. Verkruimel de ontbijtkoekplakken. Fruit de ui kort aan in weinig olie of boter. Haal ze uit de pan en rul het gehakt in het achtergebleven vet. Voeg de uien weer toe en de hacheekruiden naar smaak. Laat op matig vuur trekken. De laatste 5 minuten verkruimel je de ontbijtkoek door de hachee.

Als de kooktijd van de rode kool is verstreken, giet het af en verwijder het laurierblad.

Monique over haar gerecht: kant en klare rode kool met appel uit een pot is ook lekker. Je hoeft het dan alleen op te warmen. Dat verkort de bereidingstijd aanzienlijk. Ook het gebruiken van gehakt in plaats van rundvlees bespaart veel energie.

2 gedachten over “Moniques hachee van oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *