Moniques zuurkool met ananas
Geschikt voor 2 volwassenen
Smaakmakers: 1 blokje runderbouillon, 1 dessertlepel suiker, peper
Tip: Rundergehakt is bij de Marokkaanse slager bijna altijd in de aanbieding
Tip: Magere melk van het merk Interall (Konmar) is zeer goed geprijsd
Variatietip: u kunt eventueel gewelde rozijntjes/abrikozen, stukjes appel toevoegen
Variatietip: wilt u geen vlees? Gebruik dan bijvoorbeeld blokjes oude kaas
Ingrediënten
- 750 gr. aardappelen
- 1 zakje zuurkool
- 1 klein blikje ananas
- 250 gr. gehakt
- klontje boter
- 100 ml melk
Bereiding:
- Snijd de ananas ringen in blokjes
- Kook de aardappelen in de bouillon
- Doe de zuurkool in een andere pan en voeg een scheutje water, het sap van de ananas, de suiker en een snufje peper toe
- Bak het gehakt zonder boter of olie in een koekenpan
- Verwarm de melk in de magnetron of in een pannetje
- Haal het gehakt en de zuurkool van het vuur af. Laat de deksel op de pan.
- Giet de aardappelen af, maar laat een bodempje vocht over. Stamp de aardappelen hierin fijn (niet met de staafmixer, want dan krijg je kauwgum).
- Voeg de zuurkool, het gehakt, het klontje boter en de ananas toe en meng alles door elkaar tot een smeuïge massa.
- Eet smakelijk!
Ik heb zojuist de ervaring gehad. Zonder gehakt of kaas erin, wel met ananas en rozijnen. Het was n heerlijke combinatie, zacht, zoet en pittig (door de peper).
Gelukkig ben ik alleen, zodat ik morgenavond weer wat heb 🙂
groet,
Ton
PS die warme melk gebruik je om de puree te maken..
Je hebt het in dit recept over “een blokje runderbouillon”
Bedoel je daarmee zo’n ouderwets klein vierkant bouillonblokje of zo’n rechthoekig plat tablet van bijv. maggi?
Ha Andrea, beide soorten zijn mogelijk! groetjes van Merlien
Wat doe je met de melk, behalve verwarmen?
Iemand ervaringen?