Moniques zuurkool met ananas

Moniques zuurkool met ananas
Geschikt voor 2 volwassenen

moniques zuurkool met ananas

Ingrediënten en kosten:

Smaakmakers: 1 blokje runderbouillon, 1 dessertlepel suiker, peper

Tip: Rundergehakt is bij de Marokkaanse slager bijna altijd in de aanbieding

Tip: een liter melk kost circa €0,42 bij de Lidl, Aldi, Dirk en de Jumbo. Magere melk van het merk Interall kost bij de Konmar slechts € 0,35!

Tip: 5 kilo aardappelen (binten) kost slechts € 0,95 bij de Lidl!

Variatietip: u kunt eventueel gewelde rozijntjes/abrikozen, stukjes appel toevoegen (circa € 0,50)

Variatietip: wilt u geen vlees? Gebruik dan bijvoorbeeld blokjes oude kaas (circa €2,50)

  • 750 gr. aardappelen € 0,15
  • 1 zakje zuurkool €0,60
  • 1 klein blikje ananas €0,95
  • 250 gr. gehakt €1,25
  • klontje boter
  • 100 ml melk €0,04
  • Totaal: €2,99

Bereiding:

  • 17.15 Snijd de ananas ringen in blokjes
  • 17.20uur Kook de aardappelen in de bouillon
  • 17.25uur Doe de zuurkool in een andere pan en voeg een scheutje water, het sap van de ananas, de suiker en een snufje peper toe
  • 17.30 Bak het gehakt zonder boter of olie in een koekenpan
  • 17.40 Verwarm de melk in de magnetron of in een pannetje
  • 17.42 Haal het gehakt en de zuurkool van het vuur af. Laat de deksel op de pan.
  • 17.45 Giet de aardappelen af, maar laat een bodempje vocht over. Stamp de aardappelen hierin fijn (niet met de staafmixer, want dan krijg je kauwgum).
  • 17.50 Voeg de zuurkool, het gehakt, het klontje boter en de ananas toe en meng alles door elkaar tot een smeuïge massa.
  • 17.55 eet smakelijk!

10 reacties op “Moniques zuurkool met ananas

  1. Ik ga dit recept morgen proberen alleen dan is een andere volgorde. Ik ga in een ovenschaal het gehakt onderop doen, daarbovenop de zuurkool gemengd met de ananas en daarboven op aardappelpurree met wat paneermeel (en evt wat klontjes boter) Ik ben benieuwd hoe het word.

  2. Zowel gehakt als zuurkool zijn regelmatig in de aanbieding.
    Gehakt heb je dan voor €4.- de kilo
    Ik ga die van Ton proberen omdat ik een rookworst erbij toch wel heel lekker vind en dan heb ik niet de kosten van het gehakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *