Moniques zuurkool met ananas
Geschikt voor 2 volwassenen
Smaakmakers: 1 blokje runderbouillon, 1 dessertlepel suiker, peper
Tip: Rundergehakt is bij de Marokkaanse slager bijna altijd in de aanbieding
Tip: Magere melk van het merk Interall (Konmar) is zeer goed geprijsd
Variatietip: u kunt eventueel gewelde rozijntjes/abrikozen, stukjes appel toevoegen
Variatietip: wilt u geen vlees? Gebruik dan bijvoorbeeld blokjes oude kaas
Ingrediënten
- 750 gr. aardappelen
- 1 zakje zuurkool
- 1 klein blikje ananas
- 250 gr. gehakt
- klontje boter
- 100 ml melk
Bereiding:
- Snijd de ananas ringen in blokjes
- Kook de aardappelen in de bouillon
- Doe de zuurkool in een andere pan en voeg een scheutje water, het sap van de ananas, de suiker en een snufje peper toe
- Bak het gehakt zonder boter of olie in een koekenpan
- Verwarm de melk in de magnetron of in een pannetje
- Haal het gehakt en de zuurkool van het vuur af. Laat de deksel op de pan.
- Giet de aardappelen af, maar laat een bodempje vocht over. Stamp de aardappelen hierin fijn (niet met de staafmixer, want dan krijg je kauwgum).
- Voeg de zuurkool, het gehakt, het klontje boter en de ananas toe en meng alles door elkaar tot een smeuïge massa.
- Eet smakelijk!
Heerlijk recept! Wij hebben gekozen voor de variant met gehakt en hadden meer dan genoeg voor 2 volwassen en 2 kleine kinderen ( 1,5 en 4 jaar).
Ha Fleur, fijn dat je de moeite neemt om dat te laten weten! Groeten van Merlien Welzijn
Ik ga dit recept morgen proberen alleen dan is een andere volgorde. Ik ga in een ovenschaal het gehakt onderop doen, daarbovenop de zuurkool gemengd met de ananas en daarboven op aardappelpurree met wat paneermeel (en evt wat klontjes boter) Ik ben benieuwd hoe het word.
750 gram aardappelen? Ben benieuwd waar je die voor 0,15 cent haalt.
Beste Piet, dat staat bij de tips. Onder de foto. Daar vertelt Monique hoe ze aan haar aardappelen kwam. groetjes, Merlien
Zowel gehakt als zuurkool zijn regelmatig in de aanbieding.
Gehakt heb je dan voor €4.- de kilo
Ik ga die van Ton proberen omdat ik een rookworst erbij toch wel heel lekker vind en dan heb ik niet de kosten van het gehakt.