Sandra’s spaghetti met knakworst

Sandra’s spaghetti met knakworst
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: knoflook poeder (of een teentje verse knoflook), 2 theelepels bouillonpoeder, Italiaanse kruiden

Ingrediënten en kosten:

350 gram spaghetti € 0,20
400 gr. (blik Euroshopper) knakworsten € 0,82
1 pak gezeefde tomaten € 0,28
4 grote uien € 0,40
totaal: € 1,70

Bereiding:

Laat de knakworsten uitlekken en snijdt ze in 4 stukken. Steek de spaghetti door de knakworst (een stuk of 7 à 8 per stukje worst). Let op dat de spaghetti niet te dicht tegen elkaar zit, want spaghetti zet uit tijdens het koken. Breng water aan de kook en draai daarna het vuur zacht, zodat het water warm blijft, maar niet meer kookt. Steek de spaghetti in het water, samen met de rest van de spaghetti die niet meer in de worst past en laat in een minuut of 10 gaar worden.

Pel en snipper de uien en bij verse knoflook deze fijn snipperen. Bak in een beetje boter zacht. Voeg de gezeefde tomaten, bouillon blokje en Italiaanse kruiden toe.

Giet de spaghetti af en serveer op een bord samen met de saus.

Sandra over haar gerecht: knakworsten komen in vele maten en vele smaken. Wij vinden de verse knakworsten van de Lidl (2.79 voor 800 gram) het lekkerst. Je kan ook een pot kant en klare spaghetti saus gebruiken en eventueel een grote hand doperwtjes mee warmen bij de spaghetti.

 

9 thoughts on “Sandra’s spaghetti met knakworst

  1. Ik snij de knakworsten wat kleiner en breek de spaghetti door de helft. Wordt bij ons spinnenspaghetti genoemd.
    Kan ook door balletjes gehakt, alleen kook ik dan een bouillonblokje mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *