Sandra’s spaghetti met knakworst

Sandra’s spaghetti met knakworst
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: knoflook poeder (of een teentje verse knoflook), 2 theelepels bouillonpoeder, Italiaanse kruiden

Ingrediënten

350 gram spaghetti
400 gr. (blik Euroshopper) knakworsten
1 pak gezeefde tomaten
4 grote uien

Bereiding:

Laat de knakworsten uitlekken en snijdt ze in 4 stukken. Steek de spaghetti door de knakworst (een stuk of 7 à 8 per stukje worst). Let op dat de spaghetti niet te dicht tegen elkaar zit, want spaghetti zet uit tijdens het koken. Breng water aan de kook en draai daarna het vuur zacht, zodat het water warm blijft, maar niet meer kookt. Steek de spaghetti in het water, samen met de rest van de spaghetti die niet meer in de worst past en laat in een minuut of 10 gaar worden.

Pel en snipper de uien en bij verse knoflook deze fijn snipperen. Bak in een beetje boter zacht. Voeg de gezeefde tomaten, bouillon blokje en Italiaanse kruiden toe.

Giet de spaghetti af en serveer op een bord samen met de saus.

Sandra over haar gerecht: knakworsten komen in vele maten en vele smaken. Wij vinden de verse knakworsten van de Lidl het lekkerst. Je kan ook een pot kant en klare spaghetti saus gebruiken en eventueel een grote hand doperwtjes mee warmen bij de spaghetti.

9 gedachten over “Sandra’s spaghetti met knakworst

 1. Hoi,

  Ik heb het ook geprobeerd en ik vond het super leuk.
  Het is gelukt en geen spaghetti slierten gebroken, knap voor de eerste keer.

  Groetjes Cindy

 2. Jeetje ik was zo blij met dit recept. Totdat ik het zelf vandaag probeerde. Wat een zootje. Lijkt leuk maar begin er maar s aan. Saus geen probleem. Maar pasta is een rotkarwei, ga je het in de pan doen breekt het aan alle kanten af… hoe lang heb jij erover gedaan Sandra om het zo te krijgen… nee niet mijn ding….

  • Ha, wat jammer dat het niet meteen gelukt is. Hier heb ik een filmpje gevonden waarin je kunt zien hoe je de spaghetti zonder breken door de knakworstjes krijgt. Succes! groetjes, Merlien

  • Hoi,

   De foto’s zijn van de eerste keer dat ik het gemaakt heb. De spaghetti door de worst steken gaat eigenlijk vanzelf, omdat de worst zacht is. Niet aan het achterste eind van de spaghetti vasthouden natuurlijk, maar het eerste stuk net als draad door een naald rijgen. Daarna voorzichtig elke keer een stukje verder duwen.

   De spaghetti in de pan doen is eigenlijk hoe ik altijd spaghetti in de pan doe. Water van de kook af en elke keer als de onderkant van de spaghetti wat zachter wordt iets naar beneden duwen. Als je de spaghetti in de pan zet en direct naar beneden duwt breekt het af. Je bent wel een minuut of 2 bezig voordat je de spaghetti onder hebt staan.

   Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *