Sandra’s witte bonensalade
Geschikt voor 2 volwassenen
Smaakmakers: ½ eetlepel citroensap, 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie of 1 theelepel gedroogde peterselie, peper, zout
Tip: citroensap (plastic flacon 200 ml) is fantastisch te gebruiken voor een dressing
Tip: witte bonen zijn een goede vervanger voor brood, granen, aardappelen, rijst, pasta en couscous volgens het Voedingscentrum
Ingrediënten
240 gram witte bonen die over is van Sandra’s Griekse witte bonensoep
1 blikje tonijn (185 gr Jumbo)
1 komkommer (400 gr)
1 bosuitje of sjalotje
Bereiding:
Meng een eetlepel (olijf)olie, de citroensap, peterselie, peper en zout tot een frisse dressing.
Laat de witte bonen en de tonijn uitlekken. Was de komkommer en snijd het in plakjes. De tonijn in stukken verdelen. Was en snijd de bosui in dunne ringen. Meng de witte bonen, tonijn, komkommer en ui. Schep de dressing door de salade en laat goed trekken.
Sandra over haar gerecht: Maak de salade bijvoorbeeld een uur voordat je het gaat eten zodat de dressing lekker even in kan trekken. te voren maken, zodat de smaken kunnen mengen.