Silvia’s preischotel

Silvia’s preischotel
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: zout, peper, knoflookpoeder, kerriepoeder

Tip 2: natuurlijk is het veel lekkerder om zelf kaassaus te maken. Maak een roux, voeg er kaas aan toe en maak af met kruiden naar smaak zoals nootmuskaat of wat peper. Onder Carolines rauwe andijviestamppot staat helemaal onderaan beschreven hoe je een mooie witte roux maakt.

Ingrediënten 
750 gr (Lidl) prei
1 bakje (Lidl) ham blokjes
3 eieren
400 gram snel kook rijst

voor de kaassaus:
25 gr boter
25 gr bloem
125 ml melk
100 gr plakjes kaas

Bereiding

Breng een pannetje met water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze hard in circa 7 minuten. Snijd de prei in ringetjes, niet te grof en kook dit met een beetje zout in 7-10 minuten beetgaar. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak een witte roux. Laat de plakjes kaas erin smelten en maak af met wat peper. Koel de eieren af met koud water en pel ze. Snijd ze dan in kleine stukken.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een ovenschaal. Doe eerst de rijst erin Daarover een laag prei. Dan de ham blokjes en de stukken ei. Voeg dan de smaakmakers toe. Doe als laatste de kaassaus er overheen. Bak circa 15 minuten in de oven

Silvia over haar gerecht: Eet smakelijk!

Eén gedachte over “Silvia’s preischotel

  1. Ik had aanvankelijk mijn twijfels…maar iedereen vond het lekker. Ik heb het gerecht iets gevarieerd: door Kunjit toe te voegen, krijgt het net iets meer smaak & kleur.
    \
    Ook lekker makkelijk, zo klaar..ideaal voor grotere gezelschappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *