Toines spitskool ovenschotel
Gerecht voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: 2 eetlepels ketjap, 1/2 afgestreken eetl. kerrie, 1-2 teentjes geperste knoflook
Tip: gebruik ook de kliekjes kaas tip die op deze website staat!
Ingrediënten
1 grote spitskool
250 gr gehakt
250 gr eiermie
60 gr belegen geraspte kaas
Bereiding:
Was en snijd de spitskool fijn. Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Intussen het gehakt rullen. Voeg de spitskool toe en laat circa 5-7 minuten meebakken onder voortdurend omscheppen. Voeg de kerrie, ketjap en knoflook toe en laat nog circa 5-7 minuten doorkoken. Zet het vuur uit en verwarm de oven voor op 150 graden.
Vet een ovenschaal in en zet het hele gerecht over van de pan/wok naar de ovenschotel. Bestrooi de ovenschotel met kaas en laat het nog circa 30 minuten in de oven koken.
Toine over dit gerecht: Let op dat je de kaas zo gelijkmatig mogelijk verdeeld. Daar waar geen kaas zit schuilt een risico op aanbranden. Dat is zonde.
ik ben het nu aant maken en het ruikt nu al heerlijk zal het ook wel smaken 😀
hoi even over die spitskoolovenschotel het lijk me heerlijk maar moet het met mie of kan het ook met andere pasta zoals rijst ?
ik zelf lust geen pasta alleen maar rijst daar om vraag ik het even kan dat ook ?
mvg
marieke
Op, alles schoon op! In 1 woord heerlijk :-). Ikheb eerst de mie onderin de schaal gelegd, daar overheen het kool/ gehakt mengsel. Superlekker hoor, dankjewel!
Het lijkt me lekker, alles in huis gehaald …ik lees het recept, zie dat de mie gekookt moet worden en dan ? Gaat de mie bij de koolmix in de oven? Ik doe het maar wel 🙂 grt v Christine