Toines spitskool ovenschotel

Toines spitskool ovenschotel
Gerecht voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 2 eetlepels ketjap, 1/2 afgestreken eetl. kerrie, 1-2 teentjes geperste knoflook

Tip: gebruik ook de kliekjes kaas tip die op deze website staat!

Ingrediënten en kosten:

1 grote spitskool € 1,25
250 gr gehakt € 1,25
250 gr eiermie € 0,55
60 gr belegen geraspte kaas € 0,56
Totaal: € 3,61

Bereiding:

Was en snijd de spitskool fijn. Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Intussen het gehakt rullen. Voeg de spitskool toe en laat circa 5-7 minuten meebakken onder voortdurend omscheppen. Voeg de kerrie, ketjap en knoflook toe en laat nog circa 5-7 minuten doorkoken. Zet het vuur uit en verwarm de oven voor op 150 graden.

Vet een ovenschaal in en zet het hele gerecht over van de pan/wok naar de ovenschotel. Bestrooi de ovenschotel met kaas en laat het nog circa 30 minuten in de oven koken.

Toine over dit gerecht: Let op dat je de kaas zo gelijkmatig mogelijk verdeeld. Daar waar geen kaas zit schuilt een risico op aanbranden. Dat is zonde.

7 gedachten over “Toines spitskool ovenschotel

  1. hoi even over die spitskoolovenschotel het lijk me heerlijk maar moet het met mie of kan het ook met andere pasta zoals rijst ?
    ik zelf lust geen pasta alleen maar rijst daar om vraag ik het even kan dat ook ?
    mvg
    marieke

  2. Op, alles schoon op! In 1 woord heerlijk :-). Ikheb eerst de mie onderin de schaal gelegd, daar overheen het kool/ gehakt mengsel. Superlekker hoor, dankjewel!

  3. Het lijkt me lekker, alles in huis gehaald …ik lees het recept, zie dat de mie gekookt moet worden en dan ? Gaat de mie bij de koolmix in de oven? Ik doe het maar wel 🙂 grt v Christine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *