Toines spitskool ovenschotel
Gerecht voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: 2 eetlepels ketjap, 1/2 afgestreken eetl. kerrie, 1-2 teentjes geperste knoflook
Tip: gebruik ook de kliekjes kaas tip die op deze website staat!
Ingrediënten
1 grote spitskool
250 gr gehakt
250 gr eiermie
60 gr belegen geraspte kaas
Bereiding:
Was en snijd de spitskool fijn. Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Intussen het gehakt rullen. Voeg de spitskool toe en laat circa 5-7 minuten meebakken onder voortdurend omscheppen. Voeg de kerrie, ketjap en knoflook toe en laat nog circa 5-7 minuten doorkoken. Zet het vuur uit en verwarm de oven voor op 150 graden.
Vet een ovenschaal in en zet het hele gerecht over van de pan/wok naar de ovenschotel. Bestrooi de ovenschotel met kaas en laat het nog circa 30 minuten in de oven koken.
Toine over dit gerecht: Let op dat je de kaas zo gelijkmatig mogelijk verdeeld. Daar waar geen kaas zit schuilt een risico op aanbranden. Dat is zonde.
Als ik het goed begrijp doe je de mie het gehakt en de spitskool door elkaar en dan in de ovenschotel de oven in klopt dat
Hoi Marieke,
Hoe beviel het met rijst? Ik wil dit recept graag koken voor een eetgroep, maar 1 daarvan heeft een glutendieet en gluten zitten oa in mie.
Ik hoor het graag!
Groet,
Prinsesje
ipv mie kun je ook mie bij de toko halen van puur rijst, deed ik vaak voor het dieet van onze zoon!