Toines spitskool ovenschotel

Toines spitskool ovenschotel
Gerecht voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 2 eetlepels ketjap, 1/2 afgestreken eetl. kerrie, 1-2 teentjes geperste knoflook

Tip: gebruik ook de kliekjes kaas tip die op deze website staat!

Ingrediënten

1 grote spitskool
250 gr gehakt
250 gr eiermie
60 gr belegen geraspte kaas

Bereiding:

Was en snijd de spitskool fijn. Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking. Intussen het gehakt rullen. Voeg de spitskool toe en laat circa 5-7 minuten meebakken onder voortdurend omscheppen. Voeg de kerrie, ketjap en knoflook toe en laat nog circa 5-7 minuten doorkoken. Zet het vuur uit en verwarm de oven voor op 150 graden.

Vet een ovenschaal in en zet het hele gerecht over van de pan/wok naar de ovenschotel. Bestrooi de ovenschotel met kaas en laat het nog circa 30 minuten in de oven koken.

Toine over dit gerecht: Let op dat je de kaas zo gelijkmatig mogelijk verdeeld. Daar waar geen kaas zit schuilt een risico op aanbranden. Dat is zonde.

7 gedachten over “Toines spitskool ovenschotel

  1. Hoi Marieke,

    Hoe beviel het met rijst? Ik wil dit recept graag koken voor een eetgroep, maar 1 daarvan heeft een glutendieet en gluten zitten oa in mie.
    Ik hoor het graag!

    Groet,
    Prinsesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *