Antons kip kerrie roomsaus met courgette

Antons kip kerrie roomsaus met courgette
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: peper, komijnpoeder, hot curry poeder, 2  theelepeltjes tomatenketchup

Tip 1: heeft u geen tomatenketchup in huis? Gebruik dan een lepeltje tomatenpuree. Inhoud uit geopende blikjes bewaart u het beste door het in een schaaltje te doen, een drupje olie eroverheen te doen en met plastic folie afgedekt in de koelkast te zetten.

Tip 2: Heeft u iets meer tijd omhanden? Maak dan zelf een heerlijke verse kippenbouillon. Een ultra budget variant bestaat uit kraanwater waaraan bouillonblokjes zijn toegevoegd. Daar kunt u ook groentenresten/schillen in meekoken of kippenbotten/poten. Zie ook Maaikes kliekjestip

Tip 3: courgette wordt vaak geteeld in schooltuinen vanwege de succesgarantie. Ze zijn vaak al voor een paar dubbeltjes te koop.

Ingrediënten 
400 gr zilvervliesrijst (huismerk)
1 pot kippenbouillon (boni)
1 (circa 500 gr) courgette
1 ui
klein bekertje crème fraîche

Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd in blokjes en/of plakjes. Bak de ui en courgette gedurende 1-2 minuten. Voeg de komijn, hot curry, en peper toe. Blus na 4-5 minuten af met een kopje bouillon. Zet de hittebron op een lage stand en laat circa 8-10 minuten doorkoken met de deksel op de pan. Voeg de overige kippenbouillon, de crème fraîche en ketchup toe en laat nog 4-5 minuten doorwarmen.

Anton over zijn gerecht: behalve lekker en goedkoop, staat het ook snel op tafel. Eet smakelijk!

10 gedachten over “Antons kip kerrie roomsaus met courgette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *