Antons kip kerrie roomsaus met courgette
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: peper, komijnpoeder, hot curry poeder, 2 theelepeltjes tomatenketchup
Tip 1: heeft u geen tomatenketchup in huis? Gebruik dan een lepeltje tomatenpuree. Inhoud uit geopende blikjes bewaart u het beste door het in een schaaltje te doen, een drupje olie eroverheen te doen en met plastic folie afgedekt in de koelkast te zetten.
Tip 2: Heeft u iets meer tijd omhanden? Maak dan zelf een heerlijke verse kippenbouillon. Een ultra budget variant bestaat uit kraanwater waaraan bouillonblokjes zijn toegevoegd. Daar kunt u ook groentenresten/schillen in meekoken of kippenbotten/poten. Zie ook Maaikes kliekjestip
Tip 3: courgette wordt vaak geteeld in schooltuinen vanwege de succesgarantie. Ze zijn vaak al voor een paar dubbeltjes te koop.
Ingrediënten
400 gr zilvervliesrijst (huismerk)
1 pot kippenbouillon (boni)
1 (circa 500 gr) courgette
1 ui
klein bekertje crème fraîche
Hele dunne soep maizena gebruikt om het aan te dikken
Wat ’n heerlijk recept. Heb er ERG van genoten en heb het ook weer verder gegeven aan andere. Dank voor het recept te delen ?
Heel erg lekker . Ik had helaas geen komijnpoeder in huis, maar desalniettemin hebben we smakelijk gegeten.
Fijn om te horen, Annemiek! Bedankt dat je de moeite neemt om een leuke reactie achter te laten 🙂 groeten van Merlien
Vandaag gemaakt en was heerlijk. Wel wat meer courgette. Het hele gezin smulde ervan! 🙂