Antons kip kerrie roomsaus met courgette

Antons kip kerrie roomsaus met courgette
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: peper, komijnpoeder, hot curry poeder, 2  theelepeltjes tomatenketchup

Tip 1: heeft u geen tomatenketchup in huis? Gebruik dan een lepeltje tomatenpuree. Inhoud uit geopende blikjes bewaart u het beste door het in een schaaltje te doen, een drupje olie eroverheen te doen en met plastic folie afgedekt in de koelkast te zetten.

Tip 2: Heeft u iets meer tijd omhanden? Maak dan zelf een heerlijke verse kippenbouillon. Een ultra budget variant bestaat uit kraanwater waaraan bouillonblokjes zijn toegevoegd. Daar kunt u ook groentenresten/schillen in meekoken of kippenbotten/poten. Zie ook Maaikes kliekjestip

Tip 3: courgette wordt vaak geteeld in schooltuinen vanwege de succesgarantie. Ze zijn vaak al voor een paar dubbeltjes te koop.

Ingrediënten 
400 gr zilvervliesrijst (huismerk)
1 pot kippenbouillon (boni)
1 (circa 500 gr) courgette
1 ui
klein bekertje crème fraîche

Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd in blokjes en/of plakjes. Bak de ui en courgette gedurende 1-2 minuten. Voeg de komijn, hot curry, en peper toe. Blus na 4-5 minuten af met een kopje bouillon. Zet de hittebron op een lage stand en laat circa 8-10 minuten doorkoken met de deksel op de pan. Voeg de overige kippenbouillon, de crème fraîche en ketchup toe en laat nog 4-5 minuten doorwarmen.

Anton over zijn gerecht: behalve lekker en goedkoop, staat het ook snel op tafel. Eet smakelijk!

10 gedachten over “Antons kip kerrie roomsaus met courgette

  1. Was heerlijk alleen heb ik de hot curry vervangen door Kerry dat is ook lekker het was tenminste betaalbaar voor ons we hebben heerlijk gegeten dank er voor en morgen ga ik het gerecht met knakworst maken lijk me ook lekker dat word weer smullen ???

  2. O wat heb ik heerlijk gegeten !!! I.p.v. rijst heb ik couscous gebruikt ( omdat ik dat heel erg lekker vind ) ook ik heb kippenbouillon met stukjes kip gebruikt . De gele qourqette kwam uit de groenten tuin en ik heb wat overgebleven bos uitjes er door heen gedaan ( koelkast ) resultaat een hele tevreden man ?

  3. Heerlijk heb het vandaag gemaakt alleen ik heb peper, curry kerrie & knoflookpoeder gebruikt en een potje kippen boulion met vlees was erg lekker bedankt voor het delen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *