Daja’s kip met bloemkoolbladeren

Daja’s kip met bloemkoolbladeren
geschikt voor 1 volwassene

Smaakmakers: peper, zout, knoflook

Tip: het bloemkoolseizoen loopt van april tot november

Ingrediënten:

250 gr bloemkoolbladeren (wat u normaliter weg zou gooien)
100 gr kipfilet
1/2 ui
120 gr rijs

Bereiding:

Was de bloemkoolbladeren. Snijd ze in lange dunne repen. Desgewenst kan de nerf verwijderd worden, maar dat hoeft niet. Snijd de kipfilet in kleine platte stukjes en kruid met een snufje zout en peper. (Indien u verse knoflook gebruikt, pel 2 teentjes en snijd in plakjes)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak de kipfilet in een klein beetje olie. Haal het uit de pan zodra het gaar en bruin is. Fruit de ui in 2-3 minuten glazig. Voeg de knoflook toe. En bak onder voortdurend omscheppen een minuutje mee. Voeg de bloemkoolbladeren toe. Zet de kookplaat op een middenstand en laat circa 8 minuten garen. Voeg dan de kip weer toe en laat nog 4-5 minuten mee warmen.

Daja over haar gerecht: als je ervan houdt kun je ook wat sambal gebruiken of rode pepersnippertjes. Voeg die dan tegelijk met de knoflook toe. Om droogkoken tijdens het wokken te voorkomen kan simpelweg een scheutje water toegevoegd worden. In plaats van rijst kan ook mie geserveerd worden bij dit gerecht. Eet smakelijk!

23 gedachten over “Daja’s kip met bloemkoolbladeren

  1. de prijzen kloppen niet. Je moet het nog allemaal kopen. Ook kan je geen stukje kip kopen die 100g is voor 0,50 cent. Het zou handiger zijn om aan te geven wat je moet betalen in de winkel en daarvan een gerecht maken waarvan je volgende dag ook nog van kan eten. Hier heb je echt niks aan.

    • Beste R, achter de recepten op deze website zit een gedachte. Namelijk dat je een aantal ingrediënten (het liefst groot) inkoopt om inkoopvoordeel te halen. Omdat je de overgebleven ingrediënten niet weggooit, worden de recepten met nettoprijzen berekend. Lees meer boven aan deze pagina: https://www.bijstandsgerechten.nl/week-gerechten-tot-e-5/ Grondige uitleg staat in de budgetkookboeken van Bijstandsgerechten. groeten van Merlien Welzijn (initiatiefnemer Bijstandsgerechten)

    • Kun je dit niet beter maken als de bloemkool in de aanbieding is dan? dit lijkt me een ideaal recept om de dag erna die bladeren voor de te gebruiken ipv weg te gooien 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *