Draadjesvlees à la Marlous
Voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: 1 laurierblaadje, 1 kruidnagel, peper, zout, knoflook
Tip: Buiten het seizoen zijn diepvriessperziebonen het voordeligst.
Tip: vanwege de lange bereidingstijd van dit gerecht adviseren we 2x zoveel vlees te maken. De helft kunt u invriezen en op een ander moment in de week of de week erop gebruiken. De bereidingstijd is namelijk hetzelfde voor 500 gr of 1 kilo, mits u een pan heeft die ruim genoeg is.
Ingrediënten
400 gr runderlappen
1 kilo aardappelen
500 gr sperziebonen
Bereiding:
Bestrooi de runderlappen met zout, peper, knoflook. Bak het aan beide zijden bruin in wat boter/olie. Voeg dan een scheutje warm/heet water toe, de laurierblaadjes en kruidnagels. Laat dit circa 4uur zachtjes stoven. Controleer regelmatig het kookvocht en leng aan indien nodig. Haal de laurierblaadjes en de kruidnagels eruit.
Kook de aardappelen volgens de aanwijzing op de verpakking. Neem de sperziebonen rechtstreeks uit de diepvries en kook ze 8-10 minuten met wat zout.
Marlous over haar gerecht: Met koud water word het vlees nooit meer mals! Daarom voeg je warm/heet water toe. Je kunt eventueel een plak ontbijtkoek door de jus verkruimelen. Eet smakelijk.