Ghislaines ovo-vegetarische omelet

Ghislaines ovo-vegetarische omelet
Geschikt voor 2 volwassenen

smaakmakers pikant: geroosterde paprikapoeder, kerrie, salie

smaakmakers mild: tijm, koriander, peterselie en bieslook.

Tip: koop aardappelen in de aanbieding. Niet meer dan wat u samen in 1 week op kunt!

Ingrediënten

3 eieren scheutje
3 eetl. magere melk
3 aardappelen
60 gr 30 gr belegen geraspte kaas
1/2 krop sla
2 tomaten
1/2 komkommer
2 afbak baguettes

Bereiding:

Verwarm de oven voor. Was en snijd de sla, tomaten, komkommer en meng tot een salade. Kook de aardappelen en snijd ze in plakjes. Klop de eieren samen met de melk luchtig op.

Smelt boter in een koekenpan. Leg de aardappelplakjes op de bodem en zet het vuur lager. Keer de aardappelen na 3-5 seconden om en laat ze nog eens 3-5 seconden warmen. Voeg daarna het eiermengsel toe. Keer de omelet op een deksel (deksel van een andere kookpot) en laat ze weer in de hete koekenpan glijden. Strooi er de kaas over. Doe de deksel op de koekenpan en laat het geheel rustig op laag vuur afbakken.

Ghislaine over haar gerecht: Het staat in een oogwenk op tafel. Je kunt naar believen en de inhoud van je portemonnee variëren en verrijken. Maak bijvoorbeeld een lekkere dressing voor de salade. Neem in plaats van baguettes dikke plakken volkoren brood. Dit gerecht leent zich ook uitstekend voor het opmaken van kliekjes. Gebruik bijvoorbeeld de aardappelen die over waren van de dag ervoor. Gebruik voor de salade al wat er in je koelkast aan restjes ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *