Meer faillissementen

Vandaag publiceerde het CBS informatie op hun website over faillissementen. Daaruit valt af te leiden dat veel zelfstandig ondernemers in de problemen raken. De vaste maandlasten worden een steeds grotere opgave. Ook voor hen geldt vanzelfsprekend dat er gezond gegeten moet blijven worden. Echter, met een kleiner budget dan zij gewend waren.
CBS:
Opnieuw veel faillissementen In januari 2013 zijn 715 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Het aantal faillissementen blijft hoog. In heel 2012 gingen bijna 7400 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet. Dat was het hoogste aantal dat ooit in een jaar werd gemeten.
Daarnaast blijven de berichten van reorganisaties met gedwongen ontslagen ons om de oren vliegen. Ook ambtenaren krijgen er steeds meer mee te maken dat zij geen dienstverband voor het leven hebben. Deze mensen die vaak zeer specialistisch werk doen in een unieke omgeving kunnen regelmatig lastig elders aan de slag. Blijven genieten van het leven met minder geld is ook voor hen een realistische uitdaging.
Als je al heel lang een klein budget hebt dan ken je misschien heel veel gerechten waarmee je anderen, voor wie het vrij nieuw is, heel gemakkelijk kunt helpen. Echter, verandering van spijs doet eten, dus haal ook gerust gerechten op en voeg ze toe aan je eigen menu!
Dien dus svp slimme gerechten in. Je helpt er zoveel mensen mee: veel WW’ers, AOW’ers, Bijstandsgerechtigden, zelfstandig ondernemers, oud ambtenaren, etc. Dien in en deel, svp!
[sociallinkz]