Fruit kopen doe je zo

Groente en fruit zijn hartstikke duur. Dat klopt… als u ze op de ‘verkeerde’ plek koopt. En, als u te snel denkt dat fruit niet meer goed is vanwege een paar plekjes. Kijkt u eens naar deze bananen:

bananen_aanbieding

Ze zijn erg gunstig geprijsd! Dit soort aanbiedingen zie ik zeer regelmatige bij Turkse en Marokkaanse groentenwinkels. Wat ik alleen merk is dat veel mensen het idee hebben dat bananen knalgeel moeten zijn. Ze denken dat de bananen op de foto niet meer goed zijn. Het absolute tegendeel is waar.

Bananen met bruine vlekjes zijn het meest gezond om te eten. De bruine vlekjes geven de aanwezigheid van de stof lectine aan, een stof waarvan gezegd wordt dat het een kankerremmende werking heeft. Dus, niet alleen zijn deze bananen beter voor uw gezondheid, maar ze zijn nog goedkoper ook.

Vanzelfsprekend zijn ze beperkt houdbaar in deze staat. Echter, een regelmatig trip naar uw Turkse of Marokkaanse groenteman loont. U zult meer scherpe aanbiedingen tegenkomen op het gebied van groente en fruit. Uw lokale weekmarkt heeft er dus een geduchte concurrent bij. Zorg dat u er regelmatig gezien wordt.

[sociallinkz]

Meer informatie over gezonde bananen leest u hier:

http://www.herbcyclopedia.com/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=387&Itemid=193

http://purefoodforchildrenfoundation.webs.com/apps/blog/show/17959612