Nasi à la Marlous

Nasi à la Marlous
voor 2 dagen of voor 4 volwassenen en 4 kinderen

Tip: rijst is zeer gunstig geprijsd bijvoorbeeld van de merken Golden Sun (Lidl), Avant (Deen) en long grain Euroshopper (AH)

Ingrediënten

Nasi kruiden (AH)
Nasi/bami groente vers
Saté saus (AH )
Surinaamse rijst (420 gr Euroshopper)
Een teentje knoflook
Sambal (Conimex )
500 gram kip filet

wel de kruiden volgens de verpakking. snijd de kip in blokjes en zet evt voor extra pit in de marinade voor saté saus. zet ondertussen de rijst op. Kook gaar in 15-20 minuten. Zet het vuur uit. Even laten staan met de deksel erop. Let op dat het niet aanbrandt. Bak de kip in zonnebloem olie (geeft een andere smaak). Pers het teentje knoflook en bak het mee. Als de kip gaar is voeg het groente pakket zonder de taugé toe en bak kort mee. Wij houden zelf van een beetje knapperig. Voeg de gewelde groente kruidenmengsel toe  en doe daar beetje bij beetje de rijst bij en blijf goed roeren. je kunt evt er een eitje doorroeren of los op bakken. voeg als laatste de taugé toe.

pindasaus pittig: kwart van het bakje, evenveel water, flinke eetlepel pindakaas grote theelepel bruine suiker, scheutje ketjap manis, half theelepel naar keuze. Sambal Oelek voor pit en Ketjap Manis voor mild en zoet. melk toevoegen tot de ideale dikte naar smaak is bereikt en goed roeren terwijl je het kookt

Marlous over haar gerecht: Een handige vuistregel bij het koken van rijst in een pan is: 1 kopje rijst is 1,5 kopje water. Dien dit gerecht bijvoorbeeld op met heerlijke gebakken uitjes en kroepoek om het extra feestelijk te maken.

2 gedachten over “Nasi à la Marlous

  1. Voor 4 personen gebruik ik meestal een mok rijst met 2 mokken water. Tip van Jamie: kook je water in de waterkoker, dan kun snel aan de slag.
    Snijd zelf je groenten in plaats van een kant-en-klaar groentepakket:
    Een ui, een (flinke) prei, halve witte kool / spitskool (0,99) of Chinese kool (1,49) eventueel wat (winter)wortel dat scheelt een hele boel.
    Nasi kruiden van Inproba (0,23), sambal in een grote pot is veel goedkoper!

  2. Een bakje nasigroentenpaket vind ik heel weinig voor 4 volwassenen en 4 kinderen.Als ik nasi maak gaat er een halve kool in en twee winterwortels geschaafd dat is ongeveer 800 gram voor 4 personen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *