Sabriena’s Oosterse kip

Sabriena’s Oosterse kip
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 2 eetlepels honing, 2 eetlepels ketjap, theelepel sambal, 2 teentjes knoflook, zout (indien nodig)

Tip 1: Sambal maak je gemakkelijk zelf door wat pepertjes fijn te maken (in een vijzel bijvoorbeeld), wat olijfolie en zout toe te voegen
Tip 2: koop een 5 kilo zak aardappelen zodat de prijs per kilo gunstiger is. Aardappelen zijn enkele maanden houdbaar mits koel en donker bewaard en niet in de directe nabijheid van uien
Tip 3: een kilo kipfilet kost circa € 4,99 bij de Marokkaanse slager. Deze prijs kom je ook tegen in de aanbieding bij diverse supermarkten
Tip 4: koop groenten (en fruit) tegen sluitingstijd op de markt, dan krijg je vaak van alles gratis mee omdat de marktkoopman van zijn/haar waar af wil.

Ingrediënten en kosten:

1 kilo (Lidl) aardappelen € 0,32
600 gram kipfilet € 2,99
1 ui € 0,10
1 blikje tomatenpure (merk = Chiara) € 0,06
1/2 krop sla € 0,35
4 tomaten € 0,40
1 komkommer € 0,20
1 dl kraanwater
Totaal: € 4,42

Bereiding:

Roer de ketjap, honing, tomatenpuree, geperste knoflookteentjes, sambal en indien nodig nog een snufje zout door elkaar. Smeer het vlees hiermee in en laat het een half uurtje intrekken. Kook de aardappelen voor en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui.

Bak het vlees rondom bruin en fruit het uitje 2-3 minuten mee. Zet de hittebron op een middenstand, voeg de rest van de marinade toe en giet ruim 1dl water bij het geheel. Laat het ca 25 minuutjes zachtjes sudderen.

In de tussentijd was en snijd de sla, tomaten en komkommer en meng tot een frisse salade. Bak ondertussen de aardappelen goudbruin. Serveer de gebakken aardappelblokjes met het vlees en de salade.

 

1 thought on “Sabriena’s Oosterse kip

  1. Ik maak het ook zo maar ik maak de marinade. Doe de kip hierin en zet het een uurtje of 2 afgedekt in de koelkast. Zet daarna de schaal een half uurtje in de oven op 200 graden. Heel lekker en heel weinig werk. Is ook lekker met rijst

Laat een reactie achter op Bets Kloosterman Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *