Sandra’s vis met tomaat
Geschikt voor 1 persoon
Smaakmakers: 2 theelepels oregano, zout en peper
Tip: met de andere helft van de tomatenblokjes kunt u bijvoorbeeld minestronesoep of tomatencrème soep maken
Tip: in een diepvriesverpakking zitten 4 stukken koolvis. Op deze website heeft Sandra meer eenpersoons visgerechten staan, zodat u de vis toch telkens weer anders kunt bereiden. Verandering van smaak doet nu eenmaal eten 🙂
Ingrediënten
1 (diepvries) koolvis filet of 1 tilapia filet van 100 gram
½ blikje tomatenblokjes
1 ui
200 gram broccoli in roosjes
250 gram aardappelen
Bereiding:
Laat de koolvisfilet ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de visfilet op smaak met de oregano en een snufje zout en peper op beide kanten van de vis. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Verdeel de helft van de tomatenblokjes op de bodem van de ovenschaal. Snijd de ui in ringen en verdeel daarna ongeveer 3/4 van de ui over het tomatenmengsel. Leg hierop de visfilet. Leg daar bovenop de overige uienringen en de tomatenblokjes. Bak de schotel in ongeveer 35 minuten gaar.
Schil intussen de aardappelen en snijdt deze in blokjes. Bak de aardappelen met wat zout of kruiden in een scheutje boter. Kook de broccoli gaar. Serveer de vis, aardappelen en broccoli op een bord.