Tjitske’s noedels met vlees en groenten

Tjitske’s noedels met vlees en groenten
Geschikt voor 2 personen

tjitskes noedelsSmaakmakers: 1 theel. Chinese 5-kruidenpoeder, 2 theel. Surinaamse masala (of kerrie), 1 scheutje ketjap, 1 teentje knoflook (of knoflookpasta, of knoflookpoeder)

Tip: koop alleen smaakmakers die u regelmatig gebruikt. Als u van lekker Oosters, tropisch-zoet smaakje houdt, dan loont het de moeite om een potje Chinese 5-kruidenpoeder te kopen. Dit mengsel heeft de 5 basis smaken van de Chinese keuken in zich: zoet, zuur, bitter, zout en hartig. Ook kan  een flesje ketjap niet ontbreken in de keuken van de liefhebber van Oosters eten.

Tip: Caroline gaf ons eerder al de container tip. Een tip waarmee u ongemerkt ingrediënten zoals reepjes vlees bij elkaar ‘spaart’. Deze tip kan bijvoorbeeld leiden tot onderstaand gerecht.

Tip: Snijd de spitskool en verdeel het in porties die u gemakkelijk in de vriezer kunt bewaren.

Ingrediënten 

  • 300 gram gemengd vlees  (speklapjes, varkenslap, kipfilet)
  • 300 gram spitskool
  • 1 rode (punt)paprika
  • 2 uien
  • 150 gram Chinese mie

Bereiding:

Pel en snipper de uien, snijd de spitskool in reepjes en spoel ze in een vergiet onder de kraan, snijd de paprika in grove stukken (en snipper het teentje knoflook heel fijn.)

Bak de stukjes vlees met de kruiden  in een beetje olie aan beide kanten bruin. Voeg daarna de uien toe en bak die ook even mee. Voeg daarna de spitskool en paprika toe. Als het bijna gaar is, voeg dan een scheutje ketjap toe.

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet het af, spoel het na met wat water en laat het uitlekken in een vergiet. Voeg nu de mie toe en laat het even mee warmen met het groenten-, en vleesmengsel.

Tjitske over haar gerecht: Dit is lekkerder dan kant-en-klaar!

6 gedachten over “Tjitske’s noedels met vlees en groenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *