Tjitske’s noedels met vlees en groenten

Tjitske’s noedels met vlees en groenten
Geschikt voor 2 personen

tjitskes noedelsSmaakmakers: 1 theel. Chinese 5-kruidenpoeder, 2 theel. Surinaamse massala (of kerrie), 1 scheutje ketjap, 1 teentje knoflook (of knoflookpasta, of knoflookpoeder)

Tip 1: koop alleen smaakmakers die u regelmatig gebruikt. Als u van lekker Oosters, tropisch-zoet smaakje houdt, dan loont het de moeite om een potje Chinese 5-kruidenpoeder te kopen. Een potje (50 gr) kost circa € 0,85. Dit mengsel heeft de 5 basis smaken van de Chinese keuken in zich: zoet, zuur, bitter, zout en hartig. Ook kan  een flesje ketjap niet ontbreken in de keuken van de liefhebber van Oosters eten. Een flesje (250 ml) kost circa € 0,90

Tip 2: Caroline gaf ons eerder al de container tip. Een tip waarmee u ongemerkt ingrediënten zoals reepjes vlees bij elkaar ‘spaart’. Deze tip kan bijvoorbeeld leiden tot onderstaand gerecht.

Tip 3: een spitskool van ruim 1,5 kilo kost circa € 0,85 bij de Lidl. Snijd de kool en verdeel het in porties die u gemakkelijk in de vriezer kunt bewaren.

Ingrediënten en kosten:

 • 300 gram gemengd vlees  (speklapjes, varkenslap, kipfilet) € 1,50
 • 300 gram spitskool € 0,17
 • 1 rode (punt)paprika € 0,33
 • 2 uien € 0,20
 • 150 gram Chinese mie € 0,66
 • totaal: € 2,86

Bereiding:

Pel en snipper de uien, snijd de spitskool in reepjes en spoel ze in een vergiet onder de kraan, snijd de paprika in grove stukken (en snipper het teentje knoflook heel fijn.)

Bak de stukjes vlees met de kruiden  in een beetje olie aan beide kanten bruin. Voeg daarna de uien toe en bak die ook even mee. Voeg daarna de spitskool en paprika toe. Als het bijna gaar is, voeg dan een scheutje ketjap toe.

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet het af, spoel het na met wat water en laat het uitlekken in een vergiet. Voeg nu de mie toe en laat het even mee warmen met het groenten-, en vleesmengsel.

Tjitske over haar gerecht: Dit is lekkerder dan kant-en-klaar!

7 gedachten over “Tjitske’s noedels met vlees en groenten

 1. Ik koop mijn kruiden bij een Turkse winkel, bij ons zit er zo weinig in , bij hun zijn die zakken 5 keer zo groot en voor hetzelfde geld. Ook bv laurierblad, bij ons vijf blaadjes, bij hun een hele zak voor dat geld, ook Turkse slagers, winkels toko,s!

 2. Maak zelf je knoflookpasta door gepelde teentjes knoflook fijn te malen met bijv. het hakmolentjes van de staafmixer, of met de vijzel, samen met wat olie.
  Doe dit in een goed schoongemaakt potje en bewaar in de koelkast.
  Dit is vele malen goedkoper dan knoflookpasta uit de supermarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *