Venkel pasta à la Marlous

Venkel pasta à la Marlous
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Tip: koop seizoengroenten op de markt voor een goede prijs. Ook Turkse groentewinkels en de Lidl/Aldi hebben regelmatig gunstige prijzen.

Tip: prijzen voor witlof per kilo variëren van € 1,00 per kilo (in het seizoen) tot wel € 5,00 per kilo (buiten het seizoen). Let dus goed op. Het seizoen loopt van november tot april

Tip: 1 kilo fusilli kost circa € 0,80

Ingrediënten en kosten:

1 stronk venkel (in partjes snijden) € 0,35
750 gr witlof € 0,75
400 gr fusilli € 0,32
200 gr geraspte pittige kaas € 1,29
50 gr walnoten (grof gehakt) € 1,19
3,90 totaal

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof af en snijd ze door midden. Verwijder de harde kern. Snijd de lof in de lengte in reepjes. Leg deze samen met de venkel in de ovenschaal, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Zet ca. 20 min. in de oven.

2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3. Neem de groente uit de oven. Meng de pasta en de kaas erdoor en zet nog ca. 10 min. in de oven. Bestrooi na 7 min. met de walnoten.

Marlous over haar gerecht: U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 160. Je kunt op de walnoten besparen door hele noten te kopen die je zelf kraakt. Je betaalt dan circa € 0,75 per 100 gram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *