Venkel pasta à la Marlous

Venkel pasta à la Marlous
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Tip: koop seizoengroenten op de markt voor een goede prijs. Ook Turkse groentewinkels en de Lidl/Aldi hebben regelmatig gunstige prijzen.

Tip: Het witlof seizoen loopt van november tot april

Ingrediënten

1 stronk venkel (in partjes snijden)
750 gr witlof
400 gr fusilli
200 gr geraspte pittige kaas
50 gr walnoten (grof gehakt)

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof af en snijd ze door midden. Verwijder de harde kern. Snijd de lof in de lengte in reepjes. Leg deze samen met de venkel in de ovenschaal, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Zet ca. 20 min. in de oven.

2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3. Neem de groente uit de oven. Meng de pasta en de kaas erdoor en zet nog ca. 10 min. in de oven. Bestrooi na 7 min. met de walnoten.

Marlous over haar gerecht: U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 160. Je kunt op de walnoten besparen door hele noten te kopen die je zelf kraakt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *